AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Спортът възпитава... | |
| | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Спортът възпитава... Пет 17 Апр 2009, 02:50 | |
| Какво възпитава спортът? Спортуваме ли? | |
| | | T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Пет 17 Апр 2009, 16:53 | |
| Разбира се ,че възпитава Спортуваме,да | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Пет 17 Апр 2009, 17:35 | |
| Спортът възпитава най-вече дисциплина. На работа в екип, ако става въпрос за колективен спорт. Аз лично спортувам, имам уред у дома. Страхотно е! В началото ми беше голяма мъка, да се наглася психически че трябва да се потя. Но вече си чакам часа за упражненията с нетърпение. Както се казва "Спортът е голяма работа."
Последната промяна е направена от VODNA на Пет 17 Апр 2009, 20:22; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Пет 17 Апр 2009, 19:59 | |
| аз предпочитам,фитнес | |
| | | Jiorjita AVATурист
Брой мнения : 119 Регистриран : 13.04.2009 Age : 44 Послание : София
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Пет 17 Апр 2009, 20:21 | |
| Спортът е великолепно нещо. Възпитава качества, разбира се: дисциплина, упоритост, организираност, воля, твърдост... Спра ли да се движа, да спортувам, веднага се усеща. Немога без движение: каране на колело, разходки, бягане, пилатес, тае-бо. | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Нед 17 Май 2009, 12:04 | |
| Спортът възпитава и колективизъм,взаимопомощ,състрадание, духът на fair play ,спортът има невероятната възможност да послужи като средство за възпитание и изграждане на човешкото благородство . Спортното усилие,трениовката и състезанието са насочени към : *личностно усъвършенстване на тялото и духа.Изграждане на морални добродетели и воля *уважение към правилата,развитие на качествата като толерантност,тактичност,честност,лоялност,отговорност в отношенията с друите хора *уважение към противника и неговото достойнство.Отаз от агресия ,злоба и жестокост *поддържане на приятелски отношения ,въпреки различия ,различия примерно като раси,религиозно обучение,политически убеждения и др. Спортното състезание развива в младите хора състезатезател дух ,страст да побеждават,който ще бъдат толкова важни за тях в по-нататъшния им живот.То учи ,че стойностните цели изискват усилен труд и старателна подготовка .Учи да сме снизходителни победители и издръжливи губещи. Ако трябва с две думи да се обоснови :спортът възпитава в човечност. И всичките тези добротетели не е задължително да са изразени на спортната арена,тяхното най-голямо и истинско проявление е в самия живот–във всяка ситуация,във всичко ,което ни се случва. Но истинската борба в спорта не е борбата с противника, истинската борба в спорта е борбата със себе си.
Последната промяна е направена от Gti на Нед 17 Май 2009, 12:37; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Нед 17 Май 2009, 12:16 | |
| Забравих да отговоря на въпроса дали спортувам,в момента нищо конкретно ,но за мен спорта е начин на живот .От малка ,благодарение на баща ми съм възпитана в любов към спорта,тренирала съм гимнастика,атлетика,плуване,баскетбол,танци,като спрях да тренирам баскетбол,изкарах курс за съдия по футбол, занимавах се 6 години със съдийство ,завърших Haционална спортна Академия с първа специалност учител по физическо възпитание и втора специалност ски,там изкарах и курс по водно спасяване. Там освен,че съм учила теория и методика на преподаване на гимнастика,волейбол,баскетбол,хандбал и мн.др. имах възможността да пробвам и голбал(спорт за незрящи). Работила съм като инструктор по ски , инструктор по плуване и спасител.Спортът винаги е присъствал в моя живот и ще остане така. | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Пон 01 Фев 2010, 15:26 | |
| Eдва ли друга област на човешката дейност предлага такова многобразие от възможнасти за себепознание ,за познание на собствената ни личност,като спортът. | |
| | | Пипилота AVATурист
Брой мнения : 135 Регистриран : 03.02.2010
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... Пет 26 Фев 2010, 02:40 | |
| Спортът учи на отговорност,дисциплина,борбеност.Аз спортувам откакто се помня,той ми е дал и самочувствие и финес.Сега с малката деня ми е като вдигане на 9 кг. гири нон стоп,така съм си стегнала най-вече ръцете,че няма повече накъде.. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| | | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Спортът възпитава... | |
| |
| | | | Спортът възпитава... | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|