| СЛАДКИШИ | |
|
+10Сапфира natali Ms SMITH Фрина Любов ШОКОЛАД Марчелина Lady Marmalad Никита VODNA 14 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: СЛАДКИШИ Сря 15 Апр 2009, 04:30 | |
| Очаквам рецептите на вашите невероятни сладкиши!
Последната промяна е направена от VODNA на Сря 15 Апр 2009, 18:30; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Сря 15 Апр 2009, 17:18 | |
| | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Сря 15 Апр 2009, 18:27 | |
| Никитаааа, давай рецептите! На всички тези невероятни сладкиши. Темата е за рецепти най-вече. | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Чет 16 Апр 2009, 01:06 | |
| А ето рецептата за тортата
Шахматна дунапренова торта за блата 5 яйца,1 бурканза лютеница(от старите) захар,1/2 кофичка кисело мляко, 1 амоняк(слага се в млякото),1 1/2 лютеничев буркан брашно,7 супени лъжици олио, какао за оцветяване на блатовете компот или каквото искате за сиропиране на блатовете-те са 4 на брой
за крема 1 литър прясно мляко,1 пакетче нишасте,2 чаени чаши пудра захар,1 пакетче масло След като изстине приготвеното нишасте се прибавя към разбитото масло с пудрата захар.
Kато са готови и изтинали блатовете,взема се една чиния с диаметър по-малък от блата и се изрязва около чинията. След това с още по-малка пак се изрязва още веднъж -блата трябва да се раздели на 3 равни части. И така и 4 те кори.Разменят се местата на изрязаните части и е готово. Сиропира се и се маже с крема...
Бисквитено руло
2 пакета бисквити "Закуска" 1/2 стар хляб 1 малък маргарин"Калиакра" 1 чаена чаша захар какао за оцветяване украса пожелание-става и със смлени ядки
Начин на приготвяне Нарежете хляба на филийки и го накиснете във вода(за около 15-20 мин.). Изстискайте ги добре и в дълбок съд към него прибавете маргарина,захарта и какаото. Разбийте хубаво с миксер(може и да го пасирате). Това е крема за слепване на бисквитите. Бисквитите само ги потапяте в сироп пожелание( аз съм използвала компот) и слепвате една към друга с крема. От едно пакетче "Закуска" излиза едно руло. След като сте слепили всички бисквити накланяте леко назад рулото и намазвате отгоре и от страни с крема. Ако много се накланя назад,го подпрете с клечки за зъби. Wink Преди да украсите,сложете за около 1 час в хладилника да се стегне малко крема-по-лесно се работи така
Добре е да престои извесно време преди да се консумира,за да могат да се напоят бисквитите . Парчетата се режат под ъгъл. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Чет 16 Апр 2009, 02:53 | |
| Благодаря ти, Никита! Непременно ще пробвам нещо и ще снимам резултата. | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Чет 16 Апр 2009, 12:06 | |
| Пак заповядай!Като направя нещо пак ще го снимам и напиша рецептата | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| |
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 20 Апр 2009, 22:33 | |
| Ябълки на фурна с мед Вкусен десерт
Продукти:
4 броя ябълки 80 г стафиди 100 г мед 100 г орехови ядки, ситно натрошени 150 мл бяло вино 50 г масло лимонова кора
Начин на приготвяне:
* Измитите стафиди се накисват половин час във виното. * Измитите и почистени от семето ябълки се поставят в намазана с масло огнеупорна тавичка, отворите се пълнят с подсушените стафиди, смесени с лимоновата кора, орехите и меда, добавя се по парченце масло, полива се с виното и се пече в слаба фурна. * Ябълките се поднасят топли, украсени със стръкче мента. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 20 Апр 2009, 22:34 | |
| Въздушен сладкиш Много вкусен...
Продукти:
4 яйца 3/4 ч.ч. захар за блата 1/2 ч.ч захар за белтъците 1/2 ч.ч. олио 1 ч.ч. кисело мляко 1 и 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ванилия
За крема: 125г краве масло 3 жълтъка 100 мл вода 7 с.л брашно 1 л прясно мляко 2 ванилии 1 ч.ч захар
Начин на приготвяне:
На блата:
* Загрява се фурната на 180°С. * Намазнява се и се набрашнява формата, в която ще се пече сладкиша. * Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, след това се прибавя олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера. * Тестото се сипва във формата(правоъгълна) и се пече.
* Белтъците се разбиват със захарта и ванилията на сняг.
На крема:
* Сварява се млякото и в него слагате разтопеното масло и захарта. След като се разтопи захарта прибавяте и жълтъците, които предварително са разбити с брашното и водата. * Кремът се вари като не спирате да бъркате, за да не стане на буци. * Добавяте и ванилията.
* Изпеченият блат го намазвате с крeма, а отгоре с белтъците.
* Връща се отново във фурната и се пече на горен реотан и на 160°С, докато порозовеят белтъците. | |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 00:46 | |
| не намерих по-подходяща тема от тази да си покажа мъфинките от тази вечер | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 01:14 | |
| Аууууу,обезводних се...изтекоха ми слюнките! | |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 01:51 | |
| | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 11:32 | |
| Мдаааа..много красиви и вкусни изглеждат Марчелина.. Браво! Аз много рядко правя сладкиши..никой не яде сладко вкъщи. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 15:41 | |
| | |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 16:12 | |
| Крис,Водна-Благодаря! | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| |
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 20:40 | |
| Фрина-Благодаря! Ще ти кажа как ги направих,макар да ми е трудно,защото малко на око карах,че си напарвих лека компилация от няколко вида мъфини,които съм изпробвала та-2 яйца, почти цяла кофичка кисело мляко 2 с.л. с връх-заквасена сметана 1ч.ч. захар-пълна с връх 1ч.л. сода половин бакпулвер какао есенция ром брашно-на око Аз не правя традиционното-сухи смески отделно да бърка разбивам яйцата,слагам млякото,в което съм разтворила набухвателите, след това заквасената сметана, слагам захарта,малко олио,което в съставките пропуснах, брашното и какаото,есенцията! Брашното,както казах на око-да стане с гъстота за кекс,може мааааалко по-гъстичко, но не прекалено. След всяка съставка бъркам доста мощно-не използвам миксер,на ръка! И накрая сложих и сметана-спрей-просто ми се намира в хладилника и реших да импровизирам. Стана доста пухкава сместа след нея! След като се опекоха,оставих ги да се охладят и залях с тази глазура- http://www.receptite.com/recepta.php?r=6127Става след като изстине хрупкава шоколадова коричка, а не мазано с течен шоколад! А, сега се сетих,че преди да сложа да се пекат мъфинките,поръсих дискретно със смлени орехчета отгоре | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 20:42 | |
| Марчелина, страхотна си!!! Благодаря ... Като се пробвам, ще се отчета... ( Ама аз не съм много добра сладкарка, да си призная... Правих 5 пъти кекс , докато стана накрая ) | |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 02 Окт 2009, 21:06 | |
| - Фрина написа:
- Марчелина, страхотна си!!! Благодаря ... Като се пробвам, ще се отчета... ( Ама аз не съм много добра сладкарка, да си призная... Правих 5 пъти кекс , докато стана накрая )
ти да не мислиш,че аз съм малеееее,за толкова години колко кексове съм изхвърлила-само аз си знам обикновено ставаха като желе вътре и право в коша първите ми мъфини и те бяха така след това установих,че проблема мие в печенето много ми е силна фурната и градусите,които дават по рецепта,ми прегарят отгоре и отдолу сладкиша, а вътре суров сега и хванах цаката и даже и една торта преди време бях правила получи се-като за първи път ще намеря снимки и ще ти покажа | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 12 Окт 2009, 18:49 | |
| Аз да се оплача, че моите сладкиши хич ве се надуват. Правя ги по рецепта, с дозите му, с всичко и не се надуват. Някъде греша. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 12 Окт 2009, 19:25 | |
| Виж фурната ти дали пече добре!!! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Вто 13 Окт 2009, 00:41 | |
| Пече, всичко друго се опича идеално. Сладкиша, който онзи ден правих, отгоре и отдолу изпечен, а вътре нищо не се беше случило - суров! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Вто 13 Окт 2009, 01:01 | |
| Пак може да е от печенето! Я кажи какво направи,да не си говорим празни приказки! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Вто 13 Окт 2009, 01:19 | |
| Сладкиш с вафли1 кофичка кисело мляко 1 бакпулвер 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. олио 4 шоколадови вафли масло за намазване Смесвам всички продукти. Вафлите ги стържа на ренде, 2 от тях слагам в сместа, с останалите 2 наръсвам сладкиша отгоре. Ето този сладкиш не ми се надува. | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Вто 13 Окт 2009, 01:52 | |
| Момичета ако ви трябва човек за дегустацийки -не се стеснявайте-насреща съм! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Вто 20 Окт 2009, 12:48 | |
| Крем пита
1 пакет домашна юфка 1/4 пакетче масло от малките 1 ч.ч. захар 3 яйца 5-6 с. л. брашно 1 литър прясно мляко есенция ванилия
Юфката се изсипва в тавичка. Върху нея нарязваме маслото на кубчета. Слагаме във фурната и разбъркваме периодично, докато се разтопи маслото и се позачерви юфката. Прясното мляко заедно със едната чаена чаша захар се изсипват в тенджерка и се слагат на котлона, да се разтопи захарта. Едното цяло яйце + 2 жълтъка и брашното се разбъркват в малко от млякото на кашичка, прибавяме и ванилията. Тази смес се изсипва на тънка струя в тендежерката с млякото и захарта. Изчакваме крема да се посгъсти и го изсипваме върху готовата юфка, която сме изкарали от фурната. Разбъркваме много добре крема с юфката, заглаждаме и оставяме да поизстине. Останалите два белтъка се разбиват с 3 с.л. захар. Тази смес изсипваме върху сладкиша. Слагаме отново във фурната, докато порозовее заливката.
Става много бързо и е страшно вкусно. Да ви е вкусно и на вас! | |
|
| |
natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 05:55 | |
| Не мога да не се похваля какво спретнах за първи път,ето сладкишчето,а рецептата утре ще я напиша,стана разкошен като за сефте някой от вас може и да го знае но е страхотен!!! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 15:43 | |
| Аз лично не го знам и не съм го правила. Очаквам рецептата ти, Натали! | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 18:17 | |
| Ето рецептата за карамеления сладкиш За карамела- 3ч.ч прясно мляко 1ч.ч захар 3 яйца 1-2 ванилии
5с.лъжици захар за карамелизиране
За кекса- 1яйце 1/2ч.ч захар 1/2ч.ч прясно мляко 1/2ч.ч и малко олио 1ч.ч брашно 1п бакпулвер 2ч.л какао
Приготовление- Разтваряме 5с.л захар на дъното на тавата,като се карамелизира се разпределя равномерно по дъното.След минута тя изстива. За карамела-разбиваме всички съставки с миксер за няколко секунди.Получава се консистенция като прясно мляко.Изливаме върху карамела За кекса-всичко се омесва като за кекс.Излива се на тънка струя в Центъра на крем карамела.В това се състои тайната на сладкиша Как се пече-Кипнете съд с вода .Сложете формата с карамела в друга малко по-голяма по размер тава и сипете водата в нея,тоест се пече на водна баня Пече се на 180 градуса до готовност,но не по-малко от 45-50 мин.
Да ви е сладко!!!Само да кажа,че аз бях скептична,защото много не ме бива да правя разни работи,но това се получи и стана много вкусно,който обича крем карамел ще му хареса!!! | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 19:41 | |
| Рецепта на Lavender:КОКОСОВ СЛАДКИШ БЕЗ ПЕЧЕНЕ50 гр. масло 180 гр. бисквити 20-30 гр. захар 1 ч.ч. прясно мляко 125 гр. кокос за глазурата:120 гр. шоколад/може и повече/ 2-3 с. л. прясно мляко кокос за наръсване. Маслото се разтопява и се добавя захарта и пр. мляко, бърка се докато се разтопи захарта. Бисквитите се смилат и се прибавя кокоса. После се смесват сухата и мократа част, омесва се добре и се оформя или се слага във формичка. Седи в хладилник 30 мин.,после се изважда и се приготвя глазурата. Шоколада се разтопява на водна баня и се разрежда с мляко, полива се сладкиша и се слага във фризера за 3 часа, после може да се консумира. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 19:49 | |
| Рецепта на Никита:КАНЕЛОВ КЕКС2 яйца 1 чаена чаша и половина захар 2 чаени чаши брашно 1 чаена чаша кисело мляко или вода половин чаена чаша олио 1 канела 1 чаена лъжичка сода бикарбонат Всичко се разбива,изсипвате в подмазана с мазнина и брашно тава и печете. Режете на каквито форми желаете. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 19:52 | |
| ФЪЧПродукти:1 пакетче масло 1 ч.ч. захар 3 яйца 1 ч.ч. брашно 2-3 с.л. какао смлени орехи Брашното се смесва с размекнатото масло, захарта, какаото и яйцата. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре се наръсва с орехи. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 15 минути. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 19:53 | |
| Рецепта на Lavender:БРАУНИС1/4чч пресято брашно 1/2чл канела (по желание) 1/4чл сол 115грама масло 1/2чч какао на прах,неподсладено 2чл инстантно кафе 2 яйца,на стайна температура 1чч захар 1чл ванилия 1чч нарязани орехи 110г натурален шоколад В тенджерка на слаб огън се разтопява маслото, добавя се натрошения шоколад и се бърка докато се разтопи и той. След стопяването им се сваля от огъня, добавя се какаото, кафето, яйцата, орехите, брашното,пресято със солта и канелата. Бърка се с дървена щпатула. Пече се в тавичка с размери 15-25 см, върху хартия, или в намазнена и набрашнена тава, на 160гр. за 30 мин. на вентилатор! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 19:56 | |
| Рецепта на Lavender:СЛАДКИШ С КАРАМЕЛ И ЯБЪЛКИ1/2 ч.ч. захар за карамела /по-добре е 1 ч.ч./ 1/2 пак. масло 5-6 ябълки 1/2 ч.ч. счукани орехи канела За сместа: 3 яйца 1/2 ч.ч. захар 5 с.л. олио 1/2 ч.ч. прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч. пресято брашно 1 пак. бакпулвер 2 ванилии В тавичка се слага захарта за карамела и се бута във фурната до разтапяне. Карамела се втвърдява и отгоре нареждаме маслото на кубчета, после редим лъчеобразно нарязаните на резени ябълки. Ръсим орехите и канела на вкус. Приготвяме сместата с изброения ред на продуктите. Заливаме ябълките със сместа и печем в загрята фурна-на 180 гр.-20 мин. Вадим сладкиша и обръщаме в поднос веднага. Останалият карамел разтопяваме във вода /аз в 3/4 ч.ч., но по-добре е към 1и 1/2 ч.ч.,за да не остане суха кексовата смес/ и поливаме сладкиша отгоре.
Последната промяна е направена от VODNA на Вто 03 Ное 2009, 00:45; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 19:59 | |
| Рецепта на Никита: ДУПЧЕН КЕКСПродукти за блата6 яйца 1чаена чаша и половина захар 3 супени лъжици олио 3 супени лъжици вода 2 чаени чаши брашно Продукти за сиропа1 чаена чаша вода 1 чаена чаша захар 1 пакетче масло(или половин маграрин"Калиакра") 2 супени лъжици какао Начин на приготвянеОт всички продукти се прави пандишпанова смес и се пече в подмазана с мазнина и брашно тава на 200 градуса. Като изстине блата се надупква с перката на миксера и се залива с приготвения топъл сироп. Отгоре се украсява пожелание. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 20:01 | |
| Рецепта на Никита: ЛОКУМЕНА ПИТА Продукти1 яйце 1 чаена чаша захар ч чаена чаша кисело мляко 2 чаени чаши брашно 1 бакпулвер(слага се в брашното) половин чаена чаша олио една кутийка локум(може да се сложи и повече) Начин на приготвянеРазбивате всички продукти с миксера,изсипвате в подмазана с мазнина и брашно тава. Нарязвате локума на малки парченца и го поръсвате върху сместа,така че да има навсякъде. Печете в загрята фурна на 200 градуса. Като изстине поръсете с пудра захар. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 20:03 | |
| Рецепта на Marcy: КАКАОВ СЛАДКИШ С КАФЕ И ФУРМИПродукти:200гр масло 60ml еспресо+140ml вода+1 чаена лъжичка сода 2 чаени чаши брашно (обикновено или пълнозърнесто) 1 непълна чаена чаша какао 1 чаена чаша захар (бяла или кафява) 12-14 броя фурми 1 бакпулвер, 2 яйца, ванилия Приготвяне:Разтопеното масло се разбива със захарта. Фурмите се обезкостяват и се нарязват на парченца. Накисват се в кафето с водата. Към маслото и захарта прибавяме яйцата. Брашното се смесва с ванилията, бакпулвера, содата и какаото. Всички продукти се объркват заедно. Пече се в намаслена и набрашнена тавичка на 150-160 градуса. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 20:32 | |
| Рецепта на ШОКОЛАД: ШОКОЛАДОВ ФОНДАНПродукти за 4 порции:120 гр черен шоколад 40 г какао 3 яйца 100 гр краве масло, размекнато 170 гр захар 10 гр какао 1 ч.л. набухвател, равна какао за поръсване Начин на приготвяне: Фурната се загрява до 190 градуса. Тавичка с диаметър 20 см се поръсва (през цедка) с 40 гр какао, смесено със захар. Шоколадът се начупва на парченца и се стопява в микровълнова печка или на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква до хомогенна смес. Сваля се от огъня и се прибавя останалото какао и захарта. Едно по едно се добавят яйцата. После сместа се оставя да почине 10 минути в хладилника. Когато кремът започне да се стяга, набухвателят се поръсва през цедка върху цялата повърхност, разбива се с миксер, докато сместа стане по-лека. Изсипва се във формата и се пече 25 минути. Сладкишът трябва да се надигне и да се покрие с коричка. Изважда се от фурната и се изчаква 5 минути преди да се махне от формата. Поръсва се с какао и се поднася. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пон 02 Ное 2009, 20:34 | |
| ЖАДНАТА КАЛУГЕРКАЗа сладкиша:5 яйца 1 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ч.ч. смлени орехи За сиропа:2 ч.ч. вода 1 ч.ч. захар 1 пакетче масло След като сиропа заври, се прибавят 2-3 с.л. какао и 3-4 капки есенция ром. Начин на приготвяне:Всички продукти се миксират. След като сместа е готова, се пече в умерена фурна. Реже се на парчета и се полива с топлия сироп. Поръсва се с кокосови стърготини. | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 13 Ное 2009, 14:57 | |
| Последното нещо което направих Кекс с тиква и шоколад
Продукти: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. канела, 1 пак. бакпулвер, 1 ч.л. сода за хляб, щипка сол, 1 ч.ч. пюре от тиква (аз сварих тиква и я пасирах), 1/3 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца, 100 г шоколад на парченца, ванилия, 1/2 ч.ч. размекнато масло
за глазурата: 100 г шоколад, масло, малко прясно мляко и 2 с.л. брашно
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме яйцата, пюрето от тиква, млякото, ванилията и сухите съставки смесени в купа. след това добавяме и шоколадовите парченца.
намазваме форма за кекс с мазнина и поръсваме обилно с брашно изсипваме сместта и печем до готовност на средна температура.
След като кекса изстине напълно го заливаме с глазурата (разтапяме шоколада и маслото на восна баня и прибавяме брашното размито в млякото, бъркаме 1-2 минути и е готова)
И едни страхотни браунис с медено - какаова глазура
Продукти:
2 яйца, 1/3 ч.ч. какао на прах, 1/2 ч.ч. брашно, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. размекнато масло, 1 пакетче бакпулвер, ванилия
за заливката: 3 с.л. масло, 3 с.л. какао на прах, 1 ч.ч. пудра захар, 2 -3 с.л. мед, ванилия
шоколад за настъргване отгоре, или ядки за украса, шоколадови пръчици (и пр.)
Фурната се загрява, през това време се разбърква сместа с миксер - маслото със захарта, към тях се добавят двете яйца. Смесват се брашното, какаото, солта, бакпулвера и ванилията в купа и се добавят към другата смес. разстила се в малка тавичка и се пече 20-30 минути на средна температура. Не оставяйте да се препече, тъй като ще стане твърдо.
приготвя се заливката като се смесват всички продукти до хомогенизиране. Сладкиша се залива докато е още горещ. След охлаждане се украсява с ядки или настърган шоколад и се реже на малки парченца
Двуцветен портокалово-какаов кекс с глазура
Продукти:
4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. прясно изтискан портокалов сок, 1/3 ч.ч. олио, 1 пак. бакпулвер, 2 препълнени с.л. какао на прах, 1 ванилия с портокал, 2 ч.ч. брашно, 3 ч.л. настъргана портокалова кора
за ганаша: една малка сладка сметана, 100 г шоколад (черен), масло, ванилия
Сладко от портокали за украса
Яйцата се разбиват на гъст крем със захарта. След това се добавят останалите продукти (без какаото и портокаловите корички), като накрая се добавя и брашното смесено с ванилията и бакпулвера. Отделя се 1/3 от сместа и към нея се добавя какаото. Към другата се добавят настърганите корички. В намаслена и набрашнена форма се изсипват първо малко от шоколадовата смес, после от бялата и така се редуват докато свършат смесите.
Пече се до готовност. Студеният кекс се залива с глазурата (сметаната се загрява, но така че да не кипне, прибавя се шоколадът и маслото и се бърка докато всичко се смеси добре, добавя се ванилията. ). отгоре се покрива с нарязани парченца портокал от сладкото.
[b]Двуцветен карамелен кекс
За карамелената смес: половин чаена чаша захар се карамелизира до златисто, след което се добавя 100 мл прясно мляко. Бърка се хубаво докато карамелът се разтвори напълно. След като поизстине се добавят 2 яйца + една чаша брашно в която е разбъркано половин пакетче бакпулвер.
За ваниловата смес: Разбиват се 2 яйца с половин чаша захар, добавя се 100 мл прясно мляко + 1 чаша брашно с другата половина бакпулвер и ванилия.
В намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипват първо карамелената смес, след това ванилената. Пече се до зачервяване. Проверя се с клечка дали е готов. След като изстине се залива с глазура от 1/3 чаша захар която се карамелизира и се добавя 100 мл прясно мляко с размито брашно (1 с.л.) вътре. Бърка се докато стане гладка смес и се изсипва върху кекса
Рецептите с изключение на брауниса са от веселият готвач а това са моите интерпретации | |
|
| |
natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 13 Ное 2009, 16:04 | |
| Малеее какви вкусотии,браво Трели страхотно изглеждат всички,жалко,че съм на диета иначе щях да си спретна някой най-вече двуцветния портокалов кекс....ммммммм. | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 13 Ное 2009, 16:27 | |
| Трели,много вкусно изглеждат сладкишите!Защо не участва в конкурса? | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| |
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Чет 25 Фев 2010, 12:42 | |
| Днес може да се пробвам с карамеления кекс на Трели, но с това карамелизиране..., ме е страх да не сгафя нещо. Има ли си някакви тънкости там? | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| |
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 26 Фев 2010, 15:45 | |
| | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 26 Фев 2010, 15:58 | |
| Ами слагам захарта в метална съдинка слагам и я загрявам на котлона докато се разтопи, като бъркам често да не загори. Понякога слагам лъжица вода или лимонов сок. И това е. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ Пет 26 Фев 2010, 16:09 | |
| Много благодаря, Трели! Само да сложа децата да спят и се заемам с това изкушение. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: СЛАДКИШИ | |
| |
|
| |
| СЛАДКИШИ | |
|