| ПИЛЕШКИ ГОЗБИ | |
|
+5ШОКОЛАД Божествена Lady Marmalad Jiorjita VODNA 9 posters |
Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| |
| |
Jiorjita AVATурист
Брой мнения : 119 Регистриран : 13.04.2009 Age : 44 Послание : София
| |
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Чет 16 Апр 2009, 20:38 | |
| Ще го пробвам! Задължително!!! | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:02 | |
| Пилешка вкусотия
Продукти:
0.500 кг. пилешко месо 1 пакетче пушено топено сирене 2-3 глави лук 3-4 по-големи моркова 1 буркан кисели краставички 0.200-0.300 кг. гъби 0.200 кг. кашкавал сол черен пипер пикантина за готвене пресен магданоз чубрица соев сос Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се маринова в соевия сос и малко пикантина. Лукът се нарязва на ивички, а останалите продукти на кубчета. В гювеч се нареждат последователно месото, лукът, морковите, гъбите, краставичките, кашкавалът и топеното сирене (така се правят няколко реда). След всеки ред се овкусява със подправките. След като се наредят всички продукти се налива хладка вода, която трябва да е на нивото на последния ред. Гювечът се захлупва и се пече във фурната, до готовност. Съвет на готвача: Питие: ракия и бяло вино | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:03 | |
| Пиле с бира
Продукти:
4 пилешки бутчета (горната част) 1 и 1/2 ч.чаша бира 1 ч.чаша вода 2 с.л.олио 1/3 пакетче масло сол на вкус 1/2 ч.л. червен пипер Начин на приготвяне:
Месото се измива и слага в тавичка. Осолява се на вкус и се покрива с парченца масло. Наоколо се изсипват бирата, водата и олиото. Поръсва се с червен пипер. Пече се до златисто, докато месото започне да се къса с вилица, на 250 - 270 градуса около 60 минути, като се обръща веднъж и от време на време се залива със соса. Съвет на готвача: Поднася се със зелена салата, задушени зеленчуци или картофено пюре. Питие: бира, вино | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:04 | |
| Пиле "Орегано"
Продукти:
1 голямо пиле 1/2 ч.чаша зехтин 1скилидка чесън, счукан 1 ч.л.риган 1 ч.л.сол щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте пилето и го подсушете. Смесете зехтина, ригана и чесъна. Намажете пилето с получената смес от всички страни. Поръсете със сол и черен пипер. Печете в тавичка във фурната, за около 30 - 45 минути, като периодично обръщате пилето. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:04 | |
| Картофи с пилешко месо и яйца на фурна
Продукти:
500 гр. картофи 250 гр. пилешко месо 10 яйца 3 с.л. брашно зодправки по личен вкус хлебна содар на върха на лъжичката Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, измиват се и леко се заваряват - за 10-15 минути. След това се нарязват на филийки и се нареждат в тавичката. Заливат се с бульона от варенето и се нарежда месото отгоре. Яйцата, брашното, содата и подправките се разбиват с миксер до получаване на хомогенна смес. Като се запекат картофите и месото се залива с яйчната смес и се пече 10-15 минути до получаване на златиста коричка. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:05 | |
| Пилешки бутчета с мед
Продукти:
4 двойни пил. бутчета 100 гр. маргарин 250 гр. соев сос къри на вкус мед на око Начин на приготвяне:
Намазва се тавата с маргарин и се поръсва със соев сос. Подреждат се бутчетата. Намазват се отгоре с маргарин и се мушкат в предварително загрята фурна. Десетина минути преди да се извадят се поръсват с къри и соевия сос. Когато са готови се намазват пестеливо с мед и се оставят във вече изключената фурна. Биха могли да се сервират с гарнитура картофено пюре. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:07 | |
| Задушено пиле с кисело мляко и гъби Необходимо продукти
* 1 бр. пиле * 1 ч.ч. кисело мляко * 1 ч.ч. вино * 300-400 г гъби * 2-3 бр. моркови * 100-200 г пушено сирене или кашкавал * черен пипер * сол на вкус * магданоз * малко вода
Всички продукти се поставят в йенска тенджера и се задушават във фурната. Гарнират се по желание и вкус. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:08 | |
| Задушено пиле със шунка и гъби
* 1 бр. пиле * 70-80 г шунка или пушени гърди * 300 г гъби * 3 бр. чушки * 1 глава лук * 5-6 бр. домати * 1-2 скилидки чесън * 2/3 ч.ч. брашно * 1 ч.ч. бяло вино * 1/4 ч.ч. олио или смес от 3 с.л. олио и 2 с.л. масло * червен пипер * черен пипер * сол * магданоз
Пилето се нарязва на порции, които се овкусяват със солта и черния пипер, овалват се в брашното и се изпържват от двете страни. Изваждат се, а в мазнината последователно се задушават нарязаният лук, нарязаните гъби, шунката нарязана на лентички. Налива се виното, връща се месото, слагат се обелените и нарязани домати и нарязаните чушки, посолява се и сместа се изсипва в гювеч. Задушава се на тих огън около 1 час. Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан магданоз. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:08 | |
| Здравословен пилешки гювеч
# # 500 г картофи # 500 г броколи # 200 г замразена бамя # 1/2 зелка # 3 глави лук # 2 бр. моркови # 2 бр. домати # 2 бр. тиквички # 1 глава чесън # 200-300 г грах от консерва # 1/2 връзка магданоз # 1-2 дафинови листа # 4 с.л. олио # 1 ч.л. червен пипер # сол # черен пипер # магданоз
Пилето се почиства от кожата и се нарязва на порции, посолява се и се запържва в част от олиото, докато промени цвета си. Запърженото пилешко месо се прехвърля в гювеча. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета картофи и тиквички и нарязаните на ситно зеле, лук и моркови. Добавят се и накъсаните на розички броколи, отцеденият грах, бамята и настърганите домати също се слагат в гювеча. Овкусява се с нарязаните на ситно скилидки чесън, дафинови листа, сол, червен и черен пипер. Сипва се вода до покриване на продуктите и ястието се пече на умерена фурна (160 С) до получаване на златиста коричка. Преди поднасяне се поръсва с магданоз. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:09 | |
| Задушено пиле със зеленчуци и вино
* 500 г пилешко месо * 60 г сланина * 2 с.л. (20 мл) олио * 2 ч.ч. (400 мл) бяло вино * 300 г домати * 250 г гъби * 2 с.л. картофено брашно * 6 бр. малки глави лук * 1 скилидка чесън * 1 бр. морков * магданоз * мащерка * дафинов лист * черен пипер * сол
ука, чесъна, моркова и магданоза се нарязват ситно, изпържват се заедно с нарязаната на парченца сланина. Прибавя се пилешкото месо нарязано на порции, изпържват се и се заливат с вино и вода така, че пилето да бъде покрито. Прибавят се подправките, сол и се задушава на тих огън около един час. Междувременно доматите се нарязват на малки парченца, задушават се до омекване, пресоват се и се прибавят към пилето заедно с гъбите, нарязани на четвъртинки. Непосредствено преди поднасянето се прибавя картофеното брашно, размито в 2 лъжици вода, след което се вари още малко. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:10 | |
| Пиле „Мария“
Продукти:
1 пиле/около 1кг/ 200 г ориз 100 г кр.масло 150 г пресни гъби 100 г кашкавал 10 г брашно сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
* Пилето се сварява и обезкостява. * Малко преди да е готово се добавят гъбите. * Отделно в част от бульона се вари оризът /1:3/. * В огнеупорен съд се прави канапе от ориза, върху него се поставя пилешкото месо, гъбите нарязани на половинки и се покрива с настъргания кашкавал. По между се слага малко мазнина. * Прави се сос от маслото, брашното, пилешкия бульон, сол и чер пипер на вкус и се залива около ориза. * Пече се до запичане на кашкавала до златисто. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:11 | |
| Пиле със спанак и гъби в тесто
Продукти:
1 пакет многолистно тесто 2 бр. пилешки гърди 3 резена бекон 300 г изчистен спанак 300 г гъби 1 кафена чашка настърган кашкавал 1 глава лук 100 мл заквасена сметана 2 супени лъжици горчица 1 жълтък 50 г масло сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре спанака и гъбите. 2. Нарежете спанака на едро, а гъбите на тънки резени. 3. Обелете и нарежете лука на тънко. 4. В дълбок тиган разтопете маслото и сложете гъбите, лука и спанака да се задушават 15 минути на слаб огън. 5. Разрежете пилешките гърди на две, така че да получите 6 тънки шницела. Запържете ги леко от двете страни. Подправете ги със сол и черен пипер. Оставете настрани. 6. Нарежете бекона на малки кубчета и ги прибавете към зеленчуците. Добавете и сметаната. Посолете със сол и черен пипер. Оставете сместа да къкри още 10 минути, като разбърквате периодично. 7. Разстелете тестото на голяма кора. Намажете я с горчицата, разпределете в средата половината зеленчукова смес и поръсете с кашкавала. Подредете отгоре пилешките шницели и върху тях сипете останалата зеленчукова смес. 8. Прихлупете тестото и залепете краищата с малко вода. 9. Намажете с жълтъка, разбит с малко вода. 10. Печете около 1 час във фурната, на 180 градуса. 11. Изчакайте да поизстине и нарежете на дебели резени. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:11 | |
| Мусака от пилешко месо
Продукти:
2 броя пилешки бутчета 2 глави лук 200 гр кашкавал олио доматен сок 200 гр гъби 50 грама бира
Начин на приготвяне:
* Запарваме лука с гъбите, след което добавяме осоленото и нарязано на парчета пилешко месо. * Задушаваме 5 мин.с малко водичка и когато тя изври слагаме 2 настъргани домата да се запържат в сместа.прибавяме подправки по желание чубрица; черен пипер;половин зеленчуков бульон. * Върху цялата смес изсипваме 50 грама бира и запичаме на 220 градуса, когато водната част на ястието изври, настъргваме кашкавала и запичаме само на горен реотан. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:12 | |
| Ястие “Румъния”
Продукти:
150гр. пилешки гърди 50-80gr. пушени гърди(бекон) 50гр. топено сирене 1с.л. заквасена сметана 1с.л. кашу 1с.л. бяло вино
Начин на приготвяне:
* Запържваме пилешкото и бекона с бялото вино, топеното сирене и след това поставяме сметаната, разбъркваме добре с кашуто и сервираме. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:12 | |
| Пиле със сос
Продукти:
1 пиле - около 1 кг 3 яйца 2 супени лъжици брашно 1/2 пакетче краве масло (60г) 100 мл растително масло 3-5 скилидки чесън 1 лимон сол
Начин на приготвяне:
* Пилето се сварява в подсолена вода.
* Взема се половин литър от бульона и в него се разбиват яйцата и брашното, а след това се прибавят счуканият чесън, малко сок от лимон и кравето масло.
* Сосът се вари, докато получи желаната гъстота, като непрекъснато се разбърква, за да не се пресече.
* Пилето се полива с растителното масло и се запича във фурната до зачервяване. Поставя се в широка чиния и се залива със соса.
* Околовръст се нареждат резенчета от лимона.
Съвет: Ястието става бързо с готово пиле на грил, при което пилешкият бульон се заменя с бульон на кубчета. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:13 | |
| Бравооооо! Страхтна си, Лейди! | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:13 | |
| Пиле по аржентински
Продукти:
2-3 пилешки гърди 1 майонеза 2-3 големи глави лук подправки по желание гъби 200-300 кашкавал
Начин на приготвяне:
* На дъното на тавичка се слага малко мазнина, много малко отгоре се слагат пилешките гърди, на филии се нарязва лука, който се разстила върху пилето. * Слагат се подправките, гъбите и настъргания кашкавал и върху цялото творение се намазва майонезата. * Пече се около 35-40 минути на умерена фурна - 200-220 градуса. * Заради майонезата кашкавала не се разтапя, лука се задушва, а пилето става превъзходно. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| |
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:14 | |
| Пиле по унгарски
Продукти:
1,5 кг пиле 100 г лук 40 г брашно 150 г сметана черен и червен пипер сол олио
Начин на приготвяне:
* Пилето се задушава в масло, а може да се прибави и пилешки бульон. * В отделен съд запържваме лука, брашното, черния и червения пипер, солта и прибавяме част от бульона. * След това прибавяме разбитата сметана и се оставя да ври още 5 мин. С този сос се заливат пилешките порции. * По желание може да се гарнира с ориз, зеленчуци, картофи, гъби и бяло вино. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:15 | |
| Пиле с кисело мляко
Продукти:
750 г пилешко филе 2 кофички кисело мляко 2-3 супени лъжици брашно 1 глава чесън 1 кафена чаша мазнина подправки
Начин на приготвяне:
* Месото се нарязва на лентички и се запържва(вари). * В йенска тенджера се изсипват киселото мляко с брашното,ситно нарязания чесън,подправките,сол,месото и мазнината, в която е запържено. * Пече се докато соса се сгъсти. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:15 | |
| Пиле по португалски
Продукти:
За пилето: 8 пилешки бутчета 1 голяма глава лук (нарязана на кръгчета) 125г гъби (нарязана на тънки филийки) дафинов лист 1 червена чушка (нарязана на кръгчета) За салцата: кората и сока на един лимон 1/2 червена чушка (нарязана на кръгчета) 4 червени люти чушки (нарязани на кръгчета) – по желание 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
На салцата: 1. В малка тенджера смесваме лимоновия сок, лимоновите кори, чушките (лютите и червените). Похлупваме тенджерата и оставяме сместа да поври 15 минути. Пускаме през блендер сместа и подправяме салцата с олио и сол на вкус. На пилето: 2. В широк тиган препържваме пилето в три супени лъжици олио до леко почервеняване. Прибавяме лука и гъбите и ги пържим за около 5 минути. Подправяме с дафинов лист и заливаме с една чаша вода. Прибавяме и една лъжица от готовата салца. Похлупваме тигана и оставяме сместа на бавен огън за 20 минути 3. Прибавяме чушките и продължаваме готвенето за още 15-20 минути. 4. Сервираме пилето в топла чиния, залято със салца и гарнирано с ориз. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:16 | |
| Пиле “Нора”
1. Едно пиле се намазва с “вегета” навсякъде (или “пикантина”). 2. Слага се в тавичка с много малко вода в нея. 3. Две кисели млека се разбиват добре и се полива пилето с тях обилно. 4. Пече се на силна фурна. 5. *Имайте в предвид, че вегетата е солена! Не слагайте допълнително сол. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:16 | |
| Патладжани с пилешки бутчета
Няколко патладжана се измиват, отрязват се отгоре, издълбават се внимателно и се оставят да киснат в подсолена вода. Същото количество пилешки бутчета се опичат леко от всички страни до порозовяване, намазани с масло и черен пипер. След като патладжаните пуснат черната си вода, се омазват с масло, поръсват се отвътре с червен пипер, кимион и наситнен чесън. Във всеки патладжан се пъха по едно бутче. Отгоре се полива с вода и олио и се изпича в умерена фурна. Това ястие се сервира със сос „Тартар", майонеза, доматено пюре или с гарнитура от пържени картофи. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 20 Апр 2009, 22:17 | |
| Пълнено пиле
Продукти:
1,200-1,500 кг- пиле 1кг картофи 300г лук 1 кафеена чашка растително масло 1супена лъжица краве масло 1суха чушка чубрица черен пипер магданоз 1 лимон сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилето го измивате и изцеждате. 2. Дробчето и воденичката изпичате на скара и нарязвате на дребно. 3. Към тях добавяте ситно нарязаният и претрит със сол лук, половината масло, чубрицата, нарязаната чушка и малко черен пипер. 4. С приготвената смес пълните пилето и го зашивате. 5. Намазвате с малко червен пипер, останалото масло и посолявате. 6. В тавичка поставяте почистените картофи с растителното масло и една кафеена чашка гореща вода. 7. Върху тях слагате пилето. 8. Печете един час, като от време на време поливате със соса. 9. Пилето сервирате, гарнирано с картофи и резенчета лимон. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Сря 22 Апр 2009, 18:51 | |
| Правих го онзи ден Пияно пиле1 средно голямо пиле 1 кг. картофи 500 гр гъби 250 гр моркови лук 1/2 пакетче краве масло 1/2 бутилка бира черен пипер, червен пипер, чубрица и сол на вкус Почиствате и измивате пилето. Намазвате го отвърте и отвън с част от разтопеното масло, черния пипер, червения пипер и солта. Картофите нарязвате на колелца с дебелина около 5 мм. Ако правите варианта с другите зеленчуци - гъбите режите на парченца, морковите на колелца, а лука на кръгове. В средно голяма тава поставяте пилето, а около него нареждате картофите. Всичко заливате с 1ч.ч. гореща вода и половин бутилка бира. Печете в умерено загрята фурна, н 200градуса, като от време на време обръщате пилето и го поливате със соса. Хубавото на това пиле, че става едновременно готово с гарнитурата и ни трябва само по една бира още за вкусната вечеря. Печете пилето докато придобие апетитна златиста коричка. Супер е! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Вто 28 Апр 2009, 03:24 | |
| Да ви се похваля какво хапнах в един страхотен ресторант! Панирани пилешки пържолки,посипани с чери доматчета,лук,маслинки(наситно) и запечени с моцарела! Много добро предложение! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Вто 28 Апр 2009, 04:07 | |
| Пилешки филенца се запържват (нарязани на кубчета). Добавя им се една консерва сладка царевица, сол на вкус свалят се от котлона и им се добавя една кофичка заквасена сметана или една малка кутийка готварска Много вкусно става! обожавам пилешко месо! Обичам го и в йена с прясно мляко, или с майонеза. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| |
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Вто 28 Апр 2009, 13:13 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Да ви се похваля какво хапнах в един страхотен ресторант!
Панирани пилешки пържолки,посипани с чери доматчета,лук,маслинки(наситно) и запечени с моцарела! Много добро предложение! Това ми звучи много примамливо! Ще го пробвам! | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Вто 28 Апр 2009, 16:38 | |
| Пиле фрикасе Продукти: 1 пиле- 1, 5кг щипка сол 300мл прясно мляко 100г брашно 1 жълтък сок от 1/2 лимон 1ч.л. сушен тарос /естрагон/ 70г краве масло
Приготвяне: Пилето се измива много добре и се нарязва на порции. Нарязаните меса се слагат в дълбока тенджера за варене. Налива се около 1лт вода, след което съдът се слага на включен котлон. Когато кипне водата се маха отделената на повърхността пяна. След 60 минути варене месото е готово и съдът се оттегля. Изваждат се порциите в чиния. Бульонът се прецежда. Прясното мляко се разбива заедно с жълтъка и сока от половин лимон. Брашното се размива на каша, в купичка със 100мл бульон. В тенджера се слага маслото за разтопяване. Като започне да цвърти, се оттегля от котлона. Налива се разтвореното брашно на тънка стуйка и едновременно се бърка с дървена лъжица /шпатула/. Тенджерата се връща на загретия котлон. Бъркането продължава. Когато брашното придобие златист цвят се налива 1ч.ч. бульон. Бърка се непрекъснато. Налива се млечната смес. Накрая се пускат внимателно пилешките порции. Поръсва се сол. Отново се разбърква. Намаля се степента на котлона на 2. Гозбата се похлупва и се оставя да ври на слаб огън 20- 30 минути. Накрая се поръсва сух тарос и яденето се изключва. В чиния се поднася порция месо, полята с три лъжици от соса. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Вто 28 Апр 2009, 16:39 | |
| ПИЛЕ ЖУЛИЕН
600 гр. пилешко филе/бон филе 250 гр. пресни гъби 1/2 буркан кисели краставички 200 гр. пушено топено сирене 1 кутийка сметана (от малките) подправка за пилешко месо Черен пипер
Начин на приготвяне: Овкусявате филето с подправка за пиле и млян черен пипер. Нареждате един ред от филенцата на дъното. Ако са твърде големи, разрежете ги по дължина. Върху месото наредете нарязаните на по-едри филийки гъби, след това и нарязаните на лентички кисели краставички. Следва и топеното сирене нарязано на филийки или както Ви е по-лесно. Няколко лъжици сметана и следва нов ред пилешко филе. Продуктите се повтарят и се залива отгоре с останалото количество сметана. Захлупвате тенджерата и слагате във фурната на 220-250 градуса. Необходим Ви е около 1:00 - 1:30 за да стане готово ястието. Сервирате топло, с гарнитура императорски ориз или друг вид ориз, може задушени зеленчуци, картофи или каквото предпочетете. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Вто 28 Апр 2009, 16:41 | |
| Пиле със сос Пиле със сос - много бързо и много вкусно.
Продукти:
1 пиле - около 1 кг 3 яйца 2 супени лъжици брашно 1/2 пакетче краве масло (60г) 100 мл растително масло 3-5 скилидки чесън 1 лимон сол
Начин на приготвяне:
Пилето се сварява в подсолена вода.
Взема се половин литър от бульона и в него се разбиват яйцата и брашното, а след това се прибавят счуканият чесън, малко сок от лимон и кравето масло.
Сосът се вари, докато получи желаната гъстота, като непрекъснато се разбърква, за да не се пресече.
Пилето се полива с растителното масло и се запича във фурната до зачервяване. Поставя се в широка чиния и се залива със соса.
Околовръст се нареждат резенчета от лимона.
Съвет: Ястието става бързо с готово пиле на грил, при което пилешкият бульон се заменя с бульон на кубчета. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Съб 20 Юни 2009, 15:19 | |
| 700 грама пилешко месо,сол на вкус, 1 кг картофи, за заливката-1 КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО, 1 КУБЧЕ ПИЛЕШКИ БУЛЮН, 1 ПЪЛНА ЧАЕНА ЛУЖИЦА БРАШНО, ЧЕРЕН ПИПЕР НА ВКУС, 1/2 К.Ч ОЛИО, 1 ЩИПКА КАНЕЛА. МЕСОТО СЕ НАРЯЗВА И ОСОЛЯВА, ПРОДУКТИТЕ ЗА ЗАЛИВКАТА СЕ СМЕСВАТ , ВСЯКО ПАРЧЕ СЕ ОВАЛВА В ПОЛУЧЕНАТА СМЕС И СЕ РЕДИ В НАМАСЛЕНА ТАВИЧКА.мЕЖДУ ПАРЧЕТА МЕСО СЕ СЛАГАТ ЛЕКО ОСОЛЕНИ КАРТОФИ НА СИТНИ КУБЧЕТА.с ОСТАНАЛАТА СМЕС ЯСТИЕТО СЕ ЗАЛИВА ОТГОРЕ.оТНАЧАЛО СЕ ПЕЧЕ ПОКРИТО С ФОЛИО, КОЕТО СЛЕД ТОВА СЕ МАХА .
страхотна е да знаете. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| |
| |
topanova AVAгост
Брой мнения : 7 Регистриран : 30.05.2009 Age : 46 Послание : В равнината
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Пон 28 Сеп 2009, 16:07 | |
| Здравейте! Ще ви предложа една бърза рецепта за пилешко.
Пилешка пържола със сос от гъби, сметана и топено сирене. Пилежката пържола я овкусявам с черен пипер, соев сос, пикантина. Оставям да престой в хладилника за час. Опичам я на тиган. В същият тиган си задушавам гъби, като омекнат прибавям нарязан чесън, топено сирене, дафинов лист, черен пипер и течна сметана. Оставям да покъкри на слаб огън, докато се сгъсти, леко.
Сервирате с вино или бира! Наздраве! | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ Съб 27 Фев 2010, 19:29 | |
| Сочни пилешки гърди с гъби Продукти: 400 гр. пресни гъби 3 с.л. масло 3 броя пилешки гърди, обезкостени 3 с.л. винен оцет 1-1/2 ч.чаша течна сметана за готвене 3 с.л. каперси, отцедени черен пипер на вкус Начин на приготвяне: В тиган задушете едро нарязаните гъби с 1 л. масло, до омекване. Извадете ги от тигана. Намалете огъня и задушете в останалото масло пилешките гърди, за 10 - 12 минути, докато си променят цвета. Извадете и тях и ги поставете в съд с капак, за да се запазят топли. Дръпнете тигана от огъня и изсипете вътре оцета, като разбъркате така, че той да обере остатъците от пърженето. Върнете тигана на котлона и изсипете сметаната и каперсите и подправете с пипера. Оставете сосът да заври, след което намалете огъня и изчакайте 3 - 4 минути, докато леко се сгъсти. Върнете гъбите в тигана и разбъркайте. Поднесете пилето, полято със соса. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ПИЛЕШКИ ГОЗБИ | |
| |
|
| |
| ПИЛЕШКИ ГОЗБИ | |
|