| ДОБРОТО И ЛОШОТО | |
|
+10Marginal Фрина ФАРФОЛИНКА ПЕРЛА Gti VODNA Do not disturb me Просто...Дара! Марчелина ШОКОЛАД 14 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 14 Апр 2009, 23:23 | |
| - Цитат :
- Доброто и лошото са едно и също нещо.Каквото е добро за теб,е лошо за врага ти.Каквото е добро за врага ти,е лошо за теб.Лошото и доброто нямаше да съществуват,ако не съществуваха приятели и врагове.Доброто и лошото са една човешка оценка.Човеците оценяват делата като богоугодни или не.Оценката на човеците оставя боговете безразлични.
| |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 15 Апр 2009, 01:09 | |
| аз съм съгласна с това твърдение винаги съм си го мислела-сама за мен,че това,което е добре за мен,не е угодно за другия друг е въпроса,че ,ако нещо е угодно за мой враг-така да кажем и ако не ме засяга мен лично,не го мисля не завиждам и не желая зло и беди на никой все си мисля,че по някакъв начин се връща та с две думи-ако не ме засяга,ако не е в мой пряк ущърб,добро или лошо на врага ми,не ми влиза вработа | |
|
| |
Просто...Дара! AVAгост
Брой мнения : 11 Регистриран : 14.04.2009
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 15 Апр 2009, 02:52 | |
| Ако не съществуваше злото,то как тогава ще разберем кое е добро?!? Това са напълно противоположни действителности,но в същото време са и двете половини на едно цяло... Друго си мисля,защо моето добро,да е лошо за врагът ми... Не ми е сладко щастието,градено върху чуждото нещастие... Няма всеобщ мир,няма как всички да се обичаме,но като не си помагаме,то поне да не си пречим! | |
|
| |
Do not disturb me AVAЛюбист
Брой мнения : 870 Регистриран : 13.04.2009 Age : 38 Послание : Винаги търсеща
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 15 Апр 2009, 14:47 | |
| Лошите наклонности лесно завладяват човека, а добрите - трудно и не остават трайно в него. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 15 Апр 2009, 15:12 | |
| Кой каквото ще да ми приказва, аз вярвам в едно: Доброто винаги побеждава злото. Винаги има възмездие! | |
|
| |
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Чет 16 Апр 2009, 03:15 | |
| Съгласна съм с това ,че това са определения дадени от нас ,и всеки сам дава своите определения за това кое е добро и кое лошо за него.... | |
|
| |
ПЕРЛА AVATурист
Брой мнения : 110 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Чет 16 Апр 2009, 12:37 | |
| - ШОКОЛАД написа:
-
- Цитат :
- Доброто и лошото са едно и също нещо.Каквото е добро за теб,е лошо за врага ти.Каквото е добро за врага ти,е лошо за теб.Лошото и доброто нямаше да съществуват,ако не съществуваха приятели и врагове.Доброто и лошото са една човешка оценка.Човеците оценяват делата като богоугодни или не.Оценката на човеците оставя боговете безразлични.
Не е едно и също, на първо място , защото лично аз не измервам доброто и лошото през призмата на враговете ми. За враговете почти не се замислям, измервам добродетелите според морала и принципите ми, ако за мен е добре да съм добра със семейството, колегите, да помагам на съседката, защото за нея никой не се грижи-това няма как да е лошо за някой. Цитатът е схематичен, високопарен, с изключение в онази част "Доброто и лошото са една човешка оценка"! | |
|
| |
ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Чет 23 Апр 2009, 18:32 | |
| Вселената не хае за безмислените но оценки. Няма добро или лошо, няма черно и бяло. Има лично мнение, което променя вибрациите... | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пет 08 Май 2009, 20:02 | |
| - ПЕРЛА написа:
- ШОКОЛАД написа:
-
- Цитат :
Не е едно и също, на първо място , защото лично аз не измервам доброто и лошото през призмата на враговете ми. За враговете почти не се замислям, измервам добродетелите според морала и принципите ми, ако за мен е добре да съм добра със семейството, колегите, да помагам на съседката, защото за нея никой не се грижи-това няма как да е лошо за някой.
Цитатът е схематичен, високопарен, с изключение в онази част "Доброто и лошото са една човешка оценка"! Съгласна съм!!! Не съм сагласна, че няма добро и лошо!!!! Убийствата!!!!!!! Войните!!! Педофилията.... Чух скоро по телевизията за изнасилвания на бебета, които са записани и разпространявани по интернет!!!!!!! Къде тук говорим за гледна точка... как изобщо може да има гледна точка за добро в тази ситуация............ | |
|
| |
Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пет 26 Юни 2009, 09:15 | |
| Напълно съм не-съгласен. Йога съм и в Йога, едно от най-важните домашни упражнения е, да се научи човек да различава доброто от злото. Иначе, да не искаш да кажеш че само между враговете съществува доброто и злото? Иначе, какво казваш, например, ако взема трион и си отрежа ръката (защото има хора които са го правили, правят го и ще го правят)? Къде и кой е врага в тоя случай? Добро ли е това действие, или е зло и за кого? | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 01:54 | |
| Всеки възприема различно кое е добро и кое лошо,според зависи от потенцяла,от възпитанието и от принципите на човек.Всичко се свежда до социалните очаквания на хората и до думичката "трябва"...Това трябва да правиш,това не трябва....това е хубаво,това е лошо,така са ни учили,така го възприемаме.. | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 04:17 | |
| АААААААААААААААА, не съм съгласен. Те са ни учили още много неща (повечето от които се оказаха неверни). Та, лошо е да се вреди на някои и да се наранява някой. Някой има ли нещо против това мнение? | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 15:05 | |
| Така е,съгласна съм,това е лошо,ние вредим,нараняваме и какво ли още не.......защото така са ни учили да го възприемаме,но ако ни бяха учили да бъдем егоисти да мислим само за себе си и да потъпкваме другите,защото най-важното е ние да сме добре,тогава това нямаше да е лошо затова казвам че зависи от възпитанието,потенцяла и.т.н | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 18:53 | |
| - CARAMEL написа:
- Така е,съгласна съм,това е лошо,ние вредим,нараняваме и какво ли още не.......защото така са ни учили да го възприемаме,но ако ни бяха учили да бъдем егоисти да мислим само за себе си и да потъпкваме другите,защото най-важното е ние да сме добре,тогава това нямаше да е лошо затова казвам че зависи от възпитанието,потенцяла и.т.н
Това какво са ни учили, не променя нищо за определението, кое е лошо и кое добро. В много от случаите, тия които са ни учили, са били ужасно неориентирани по тоя (и по много други) въпрос, освен, ако тоя който ни е учил, не е бил Далай Лама или някой от неговата категория и с неговите знания. | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 21:19 | |
| Как ще оценим доброто ако го нямаше лошото и тогава кой определя кое е добро и кое е лошо,ако не ние и нашите философски виждания.. Всичко опира до мотивът и смисълът,когато някой прави нещо добро или лошо е защото преживява нещата по определен начин и всеки има своето оправдание за това. В основата на почти всяко човешко поведение,колкото и долно да е то,стои някакво добро намерение...крадецът краде,за да се нахрани,убиецът убива,за да изпълни някаква повеля на психиката си... Злото се ражда от страха,а доброто е водено от желанието и любовта...... Злото,което вършат хората,живее след тях; доброто често го погребват заедно с техния прах” У.Шекспир Добре Маргинал кажи твоето мнение по въпроса? Че с това съгласен съм и ааа не съм съгласен не мога да разбра какво се крие в умната ти главица
Последната промяна е направена от CARAMEL на Пон 29 Юни 2009, 22:06; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 21:49 | |
| Ако разбирам правилно въпроса ти , ето отговора: Не можеме да решаваме кое е добро или лошо според това което са ни научили родителите ни, или учителите ни (освено ако те не са просветени). Те може би са били престъпници, измамници или подобни, в различна степен разбира се, не е необходимо да са били на едно ниво с лудия фюрер, за да бъдат лош пример за нас, но има голям шанс да са били яко заблудени. Та, аз съм прекалено взискателен и мнителен човек и като видя нещо грешно в някоя система и я отхвърлям на момента. До сега (от около 6 години насам), в Йога не съм срещнал нито една лъжа или аномалия. Има една дисциплина която е подобна на Йога, казва се ВЕДАНТА и там се казва, че хората имаме 6 вътрешни врага (вътрешни значи, че са врагове на този който ги има, а не на тоя / тая до него или на съседа / съседката). Та те са: 1. Желание (става въпрос, за страстното желание, това което заема около 90% от цялото ни същество и ни тормози постоянно докато не постигнеме целта си, понякога, това отнема няколко десетилетия, или цял живот). 2. Гняв. 3. Заблуда (заблуда в смисъл, че някои хора си мислят и вярват че комунизма е супер, други, че фашизма е супер, и подобни. Живота си тече, минават 20-30 години, и се разбира че е не са супер и кой губи от това? Най-вече тоя който е бил в заблуда. Разбира се, има и такива които никога не се събуждат, ма те са още по-назад в развитието си и си вкарват още по-голям авто-гол). 4. Гордост. 5. Лакомия. 6. Завист. Та аз лично като се замислих и открих, че всичките проблеми които съм имал в живота си до сега, са произлизали от горе споменатите емоции и вече гледам да ги премахна. Това е лошото според мене + убийството, измамите и подобни, за които мисля всички ние знаеме вече. | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 29 Юни 2009, 22:08 | |
| Да,много ти благодаря,правилно си разбрал въпроса ми,интересно мнение | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 03:07 | |
| Ех,колко ми е приятно да си припомня източните древни философски школи... Мисля,че повечето хора сме много далеч обаче от техните "проповеди"-трудно ги разбираме,за да ги съзнаваме и приемам като наша философия !!! Не всеки може да е Сидхарта! Маргинал,отново ми е драго! | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 03:12 | |
| Много ми е приятно и на мене шоколадче ... Наистина, в днешно време 99% от хората си бълнуват само за пари, дълги и лъскави коли, колко победи били направили в секса и подобни и почти никой не иска да чуе за духовното, викат му: "бабини деветини" ... | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 03:13 | |
| или...дървена философия ...Толкова по-зле за тях! Препоръчвам ...повече четене...на книжки! | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 03:15 | |
| Да, на днешно време поне е лесно, на нета има всякакъв вид информациа, само човек да има време и желание да чете. | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 03:50 | |
| | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 03:59 | |
| Това е верно за момента на четене. Трябва да си готов и на ниво. Иначе, не съм много сигурен че секса спада към мматериалното. Само не трябва човек да го ползва с цел да се пъчи и хвали ... Нещо да сте чули за Тантра? | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 04:26 | |
| - Marginal написа:
- Това е верно за момента на четене. Трябва да си готов и на ниво.
Иначе, не съм много сигурен че секса спада към мматериалното. Само не трябва човек да го ползва с цел да се пъчи и хвали ... Нещо да сте чули за Тантра? Маргинал-генерал и аз това казвам материалното И секса, не казвам че спада към материалното Не трябва да се ползва с цел но доста хора го практикуват и постигат целите си и за да сме на темата това добро ли е или лошо | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 04:34 | |
| Лошо е душа ... Цели няма. Всички цели идват от ВСЕВИШНИЯ. Дали той е Буда, Господ, Алах, Шива или подобни, си избирай ТИ. Единственото правило е, да го чувстваш от вътре, а не да правиш нещо, защото така са те възпитали или научили. А за да го чувстваш правилно, трябва да си медитирала и съзерцавала дълго, а не да следваш учебниците по научен комунизъм или подобни ... Ако днес не ти се отдава нещо, не бързай, изчакай, може би, още не е дошъл момента !!! | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 04:56 | |
| Важно е да го чувстваш..разбира се,няма нищо по-хубаво от това да постигнеш хармония със себе си и да правиш нещата както ги чувстваш и това е хубаво и е добро за теб самия...но за другите или за някой определен човек е лошо и това прави ли те лош човек,сякаш да се опитваш да избегнеш болката или разочарованиет на другите,дори когато ти самия следваш сърцето си е мисия невъзможна | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 04:59 | |
| Карамелче, това че някой си мисли че е лошо, не значи че наиситна е !!! Може би той / тя, е заблуден / заблудена !!! | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 05:06 | |
| - Marginal написа:
- Карамелче, това че някой си мисли че е лошо, не значи че наиситна е !!!
Може би той / тя, е заблуден / заблудена !!! Или може би ние се заблуждаваме защото искрено искаме да вярваме че вършим добри неща | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Вто 30 Юни 2009, 05:09 | |
| - CARAMEL написа:
- Marginal написа:
- Карамелче, това че някой си мисли че е лошо, не значи че наиситна е !!!
Може би той / тя, е заблуден / заблудена !!! Или може би ние се заблуждаваме защото искрено искаме да вярваме че вършим добри неща А, не съм много сигурен. По принцип, тия които искат да вършат добро, са ръководени от оная сила отгоре и съответно, са повече в правилния път !!! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Чет 26 Ное 2009, 21:38 | |
| Защо има зло, ако Бог е добър?
Един професор по философия се изправил пред класа си и попитал:
- Вярвате ли, че Бог е добър? - Да! - отговорили студентите. - Вярвате ли, че Бог е създател на всичко? - Да! - Тогава как може един добър Бог да създаде и злото? Злото съществува и е част от нашето ежедневие. Значи Бог е лицемер и изобщо не е този, за когото се представя и го мислите. Тогава един студент по физика вдигнал ръка и казал: - Професоре, може ли да ви питам нещо? - Да! - отговорил той - Според вас, тъмнината съществува ли? - Разбира се! - отвърнал професора - Грешите! Съществува светлината, а тъмнина е дума, която сме измислили, за да опишем липсата на светлината. Ние можем да измерим скорост и интензитет на светлината, но не и на тъмнината, защото то е просто описание на липсата на светлината. Студентът продължил: - Мислите ли че студеното съществува? - Разбира се! - отговорил малко несигурно професорът. - Отново грешите! Съществува топлината. “Студено” е дума, която използваме, да да опишем липсата на топлина. Можем да измерим топлината, но не можем да измерим “студеното”. Студентът в заключение казал: - По същия начин злото е просто дума, която описва липсата на Бог в нашия живот. Той ни е дал свободна воля и може да действа само там, където са го поканили. Ако ние сме изхвърлили Бог от обществото си и сме го игнорирали тотално, превръщайки го в една мъртва традиция, тогава не можем да го виним за злото, което ние причиняваме.
След този коментар професорът е нямало какво да каже. А името на студента е … АЛБЕРТ АЙНЩАЙН! ( mitko , благодаря!!!) | |
|
| |
октим AVATурист
Брой мнения : 183 Регистриран : 26.11.2009
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пет 27 Ное 2009, 03:30 | |
| Дилемата - добро / лошо ( злото е патология ) привидно е много сложна за решаване, но на практика решението е под телефона на шоколад!! | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пет 27 Ное 2009, 21:33 | |
| - октим написа:
- Дилемата - добро / лошо ( злото е патология ) привидно е много сложна за решаване, но на практика решението е под телефона на шоколад!!
Значи злото е крайност?! ... На лошото... А кое е краността на ДОБРОТО? за съжаление, това ,ч е е патология, не го прави рядко срещатно... и къде еграницата?! | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пет 27 Ное 2009, 23:58 | |
| Крайноста на доброто се нарича алтруизъм! Границата е "Не прави това, което не искаш да ти се случва!" | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 28 Ное 2009, 02:49 | |
| октим, зе ми думата от устата, тъкмо се канех да тръгна да търся по нета как се казваше и видях че ти си го написал за алтруизма :-). | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 28 Ное 2009, 08:08 | |
| Поста на Маргинал ми звучи като Торанага в "ШОГУН",за лишението от седемте вида чувства в стремежа за постигане на хармонията с вечността. "Доброто" и "лошото "са понятия,които отключват спомените за приказките у мен.Явно не напразно.Уроците са в малките поуки,там е ключа за личния избор от дадения нагледен пример.Следва- оценката на боговете за делата ни,Страшния съд са последната инстанция за тежестта "добро"-"лошо".Защото и двете са тежести. Съгласявам се,че това,което е добро за мен е лошо за другия и/или обратно но нали в това е солта на живота.. | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 28 Ное 2009, 10:15 | |
| Ms SMITH, за Торанага и Шогун не ми е много ясно, ма бих искал да отбележа че, има нещо верно в тва, че тва което е добро за един може да е лошо за другия, ма общо зето, има стандарти, например, да убиваш е винаги лошо и да да съчувстваш е винаги добро ... | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 28 Ное 2009, 19:35 | |
| - октим написа:
- Крайноста на доброто се нарича алтруизъм!
Границата е "Не прави това, което не искаш да ти се случва!" Това е границата между доборто и лошото... Границата между лошото и злото... Къде е ? | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 28 Ное 2009, 21:00 | |
| Лошото и злото не са ли се 1 и също? | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 28 Ное 2009, 21:08 | |
| - октим написа:
- Дилемата - добро / лошо ( злото е патология ) привидно е много сложна за решаване, но на практика решението е под телефона на шоколад!!
Marginal за мен са едно и също, но октим ги поставя в градация, едни вид, до колкото разбирам, за това и питам . | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Нед 29 Ное 2009, 05:03 | |
| Ще го кажа по друг начин: ЛОШО ПЛЮС ЕГОИЗЪМ Е РАВНО НА ЗЛО!! Колко по-голяма е дозата егоизъм, толкова по-ярко е изразено злото!! | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Нед 29 Ное 2009, 05:48 | |
| | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Нед 29 Ное 2009, 19:33 | |
| Егоизъмът бива два вида: Егоизъм насочен навътре към самата личност и егоизъм насочен навън. Първият ти помага да развиваш, а втория е остовата на злото, защото стремежа ти за развитие е развитие, но за сметка на другите!
Последната промяна е направена от октим на Пон 30 Ное 2009, 01:21; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 30 Ное 2009, 01:07 | |
| Много съм съгласна с това разграничение! | |
|
| |
ФАРФОЛИНКА AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 30 Ное 2009, 14:15 | |
| А как се определя кое е лошо или добро? Доста субективно се решава, нали? И да подхвърля нещо за размисъл.... Как една и съща постъпка в различни ситуации се смята за добра и за лоша?!
С последното за егоизма съм съгласна с октим. | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Пон 30 Ное 2009, 20:32 | |
| Когато баща ми ме пердашеше беше много лошо - сега съм му благодарен. Егоизъма прави една постъпка лоша даже зла! | |
|
| |
ФАРФОЛИНКА AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 02 Дек 2009, 15:01 | |
| Не говоря точно за такъв случай с добро и лошо... По-скоро когато едно и също нещо е направено от различни хора в различни ситуации. Давам пример. Убийство. Едното е извършено от тотален брутален нечовек, а другото е извършено от майка, защитаваща детето си. В нашето съзнание едното е оправдано, но вселенски погледнато дали е? Ей такива работи питам!
А за баща ти и пляскането - не знаеш дали да си му благодарен. Кванто-погледнато алтернативната реалност с милувка вместо шамар може пък да е по-добра. | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Съб 05 Дек 2009, 02:22 | |
| Не ти пожелавам син като мен! Бях толкова вироглав, че и колан не ме спираше. После заболях от епилепсия и срещнах духовните си водачи, след три години стана чудото, излекувах се, но вече бях друг човек...... предишният си бе отишъл завинаги!! | |
|
| |
Пипилота AVATурист
Брой мнения : 135 Регистриран : 03.02.2010
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 03 Фев 2010, 02:38 | |
| - ШОКОЛАД написа:
-
- Цитат :
Да,много интересна интерпретация на тези две понятия,хареса ми. | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Сря 03 Фев 2010, 03:00 | |
| - октим написа:
- Не ти пожелавам син като мен! Бях толкова вироглав, че и колан не ме спираше. После заболях от епилепсия и срещнах духовните си водачи, след три години стана чудото, излекувах се, но вече бях друг човек...... предишният си бе отишъл завинаги!!
Интересно че и аз съм минал по горе-долу същия път. Бих казал че за "съжаление" е трябвало да стане еди какво си за да ни се отворят очите, ако не знаех, че съвсем не е за съжаление ... | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО Чет 04 Фев 2010, 00:29 | |
| Някъде бях чел, че се занимаваш с медитация? Аз практикувам отдавна! | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ДОБРОТО И ЛОШОТО | |
| |
|