AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО | |
|
+7Никита Jiorjita Любов Савана Бочка Марчелина ШОКОЛАД 11 posters | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Вто 14 Апр 2009, 23:20 | |
| Кои са те и защо съществуват? | |
| | | Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Сря 15 Апр 2009, 01:11 | |
| ох,колко са много............... злобата,отчуждението,вулгарността, бруталността,лицемерието,завистта,надничането винаги в чуждата паница,простотията и простащината, духовния упадък и обедняването като душевност, дребнавостта много мога да изреждам,но ще се увлека тотално | |
| | | Бочка АVAприятел
Брой мнения : 432 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Сря 15 Апр 2009, 01:35 | |
| За мен посочените горе неща не са пороци на съвремието, а СА съвремието. Колкото и да не ми харесва това. По-скоро са носталгия по миналото, което никога няма да се върне!, а ние трябва да продължим напред. Може би звуча цинично, но така го чувствам това съвремие, по- добре да не мисля за бъдещето, май, че днес съм черногледа | |
| | | Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Сря 15 Апр 2009, 03:56 | |
| А за мен най големия порок на съвремието е интернетСтрахотно е че ви "познавам", но това да живееш пред монитора едва ли е била мечтата на нашите майки, които на нашите години са ходили на вечеринки и събрания и след събранията на яки запивки Защо го има ли? Защото нета е измислен със съвсем друга цел, а не с цел забавление Едва ли тези, които са го мислили са искали да създават интернет общества и да зарибяват нарада зомбирайки го да стои на компютрите Още по страшното е че нашите деца ще са още по зомбирани Сигурно в първи клас вместо с тетрадки и молив ще ходат с джобни компютри и ще се учат да пишат на десетопръстната на фонетичната клавиатура. УЖАС!!!!!!!!!! А другите пороци си ги знаете Наркотици, домашно насилие, тероризъм Ама ми става гадно да ги мисла, а смятам да спя все пак така че няма да се разстройвам преди лягане | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Сря 15 Апр 2009, 11:21 | |
| - Марчелина написа:
- ох,колко са много...............
злобата,отчуждението,вулгарността, бруталността,лицемерието,завистта,надничането винаги в чуждата паница,простотията и простащината, духовния упадък и обедняването като душевност, дребнавостта много мога да изреждам,но ще се увлека тотално Болно ми е,но това е истината!!!! Не само сетивата...и сърцата на хората са "оковани". Ежедневно се боря с помията около мен... и за да поема глътка въздух ми коства невероятни усилия. | |
| | | Jiorjita AVATурист
Брой мнения : 119 Регистриран : 13.04.2009 Age : 44 Послание : София
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Сря 15 Апр 2009, 13:02 | |
| Темата никак не е приятна, въпреки че това е заложено в ежедневието на всички ни . Според мен всичко започва от самото начало, от раждането на всеки от нас. Проблемите започват още от най-ранното съзряване на човек. Усещам и ясно виждам разликата. Защото при нашето поколение беше различно. От малки нашите родители ни помагаха да изградим ценностната си система. Да ни покажат простичките неща в живота: кое е добро и кое е лошо. Да бъдем добри и възпитани. Най-големият порок на хората в наши дни, според мен е, че на първо място не сме хора, няма го човешкото, потънало е много навътре, изгубило се е сред всички тези лоши чувства, за които говори по-горе Марчелина. И това е много тъжно | |
| | | Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Сря 15 Апр 2009, 16:08 | |
| - Савана* написа:
- А за мен най големия порок на съвремието е интернет
Страхотно е че ви "познавам", но това да живееш пред монитора едва ли е била мечтата на нашите майки, които на нашите години са ходили на вечеринки и събрания и след събранията на яки запивки Защо го има ли? Защото нета е измислен със съвсем друга цел, а не с цел забавление Едва ли тези, които са го мислили са искали да създават интернет общества и да зарибяват нарада зомбирайки го да стои на компютрите Още по страшното е че нашите деца ще са още по зомбирани Сигурно в първи клас вместо с тетрадки и молив ще ходат с джобни компютри и ще се учат да пишат на десетопръстната на фонетичната клавиатура. УЖАС!!!!!!!!!! А другите пороци си ги знаете Наркотици, домашно насилие, тероризъм Ама ми става гадно да ги мисла, а смятам да спя все пак така че няма да се разстройвам преди лягане
Аз съм напълно съглазна с теб!Има и още много неща, които могат да се нарекат пороци на съвремието, но повечето от тях са по-скоро част от него. | |
| | | Do not disturb me AVAЛюбист
Брой мнения : 870 Регистриран : 13.04.2009 Age : 39 Послание : Винаги търсеща
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Чет 16 Апр 2009, 00:34 | |
| Наистина интернета е едно от тях. Колко двойки се разделят заради него,а и се събират. Безпаричието също С всичко казано съм съгласна по нагоре. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Чет 16 Апр 2009, 01:56 | |
| И аз съм съгласна за Нета! Наистина е ужасно,колко зависими ставаме от него! Но най-съм съгласна с Жоржи! Обълчили сме се! Не сме хора! сами себе си изяждаме,тровим,убиваме,мамим........ Не че не го и имало и едно време,но сега е СТРАШНО! Да пуснеш детето си само на улицата,както ние сме играли на криеница... Да се прибира сама жена по тъмно през парка Да нямаш аларма и застраховка на колата ..........И останалото в този ред на мисли! А лошото е ,че тези неща водят след себе си...нерви,скандали,болести.... | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Чет 16 Апр 2009, 02:54 | |
| Характерен за нашето съвремие е материализма,и по скоро лошото е не ,че го има ,а това ,че е в повечко за сметка на друго много важно нещо, и оттам смятам ,че идват повечето проблеми на човечеството. | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Нед 26 Апр 2009, 23:34 | |
| - Цитат :
- Съвременното общество има нисък колективен КД.Под КД се разбира онзи интелект, чрез който размишляваме върху проблеми на смисъла и ценностите и ги решаваме, онзи интелект, чрез който можем да поставим действията и живота си в един по-широк, по-богат и наситен със смисъл контекст, онзи интелект, чрез който преценяваме, че даден начин на действие или жизнен път е по-значим от друг. КД е необходимата основа за доброто функциониране както на КИ, така и на КЕ. Това е нашият висш интелект. Живеем в духовно онемяла култура, която се характеризира с материализъм, стремеж към лична облага, тесногръд егоцентризъм, липса на смисъл и недостатъчна всеотдайност. Но като индивиди ние можем да повишим личния си КД - по-нататъшната еволюция на обществото наистина зависи от това дали достатъчно хора ще успеят да го направят. По принцип можем да повишим своя КД като използваме по-активно третичния процес - склонността си да питаме защо, да търсим връзките между явленията, да изваждаме на повърхността предположенията си за скрития смисъл на нещата да размишляваме повече, да надраснем себе си. да поемаме отговорност, да засилим самосъзнанието си, да бъдем по-честни със себе си и по-смели, как да бъдем духовно интелигентни в една духовно няма култура. Западната култура навсякъде по света е завладяна от непосредственото, материалното, егоистичното манипулиране на нещата, преживяванията и околните. Ние злоупотребяваме с връзките си и със заобикалящата ни среда - точно както злоупотребяваме със съкровената си човешка същност. Страдаме от ужасяващо бедно символно въображение. Пренебрегваме човешките качества и се съсредоточаваме върху все по-френетичното действане, върху актовете на “вземането и харченето". Проявяваме ужасяващо пренебрежение към възвишеното и свещеното Вътре в самите нас, в другите и в нашия свят.
Както пише американският драматург Джон Гар в „Шест степени на разделяне":Както казва Виктор Франкъл, търсенето на смисъл е основната мотивация в живота ни. Именно това търсене ни прави духовни същества. И именно когато тази съкровена нужда от смисъл остане неудовлетворена, животът ни изглежда жалък и празен. Но днес тази потребност остава неудовлетворена при прекалено много хора и фундаменталната криза на нашето време е духовна. http://www.riokozrz.org/Tema_5.doc | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Пон 27 Апр 2009, 04:37 | |
| Любимият ми въпрос-"ЗАЩО?" | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Съб 09 Май 2009, 11:50 | |
| Нямам какво да добавя към всичко, което сте написали... Освен, че най-лошия и страшния порок който е последица от всички горе изброени е душевното опустошение в хората! Душевна деградация! | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Нед 10 Май 2009, 18:13 | |
| - Божествена написа:
- Нямам какво да добавя към всичко, което сте написали...
Освен, че най-лошия и страшния порок който е последица от всички горе изброени е душевното опустошение в хората! Душевна деградация! Бинго!И много обичам да си задавам въпроса: Какво може да се направи? | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Пон 11 Май 2009, 00:47 | |
| О,за душевната деградация нищо,освен чудо...По-скоро трябва да се питаме,какво да правим,за да я предотвратим...за да не стигаме дотам! | |
| | | Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Пет 26 Юни 2009, 09:19 | |
| Най-големия от всички е тъпотията. Средния съвременен човек се е отделил от натурата си, корените си и вярата си, забравил е да мисли и не си е научил урока по физика в който се казва че: "Всяко действие, има равностойно на себе си противодействие." и за това се чуди по какъв начин да направи кал на някой друг, или да му открадне парите (или нещо друго материално). | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО | |
| |
| | | | ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|