AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО

Go down 
+7
Никита
Jiorjita
Любов
Савана
Бочка
Марчелина
ШОКОЛАД
11 posters
АвторСъобщение
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Empty
ПисанеЗаглавие: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyВто 14 Апр 2009, 23:20

Кои са те и защо съществуват?
Върнете се в началото Go down
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Филибето

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСря 15 Апр 2009, 01:11

ох,колко са много...............
злобата,отчуждението,вулгарността,
бруталността,лицемерието,завистта,надничането винаги
в чуждата паница,простотията и простащината,
духовния упадък и обедняването като душевност,
дребнавостта
много мога да изреждам,но ще се увлека тотално
Бочка
АVAприятел
АVAприятел
Бочка

Брой мнения : 432
Регистриран : 12.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСря 15 Апр 2009, 01:35

За мен посочените горе неща не са пороци на съвремието, а СА съвремието. Колкото и да не ми харесва това. По-скоро са носталгия по миналото, което никога няма да се върне!, а ние трябва да продължим напред.
Може би звуча цинично, но така го чувствам това съвремие, по- добре да не мисля за бъдещето, май, че днес съм черногледа afro
Савана
undercover agent
undercover agent

Брой мнения : 16672
Послание : На тавана

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСря 15 Апр 2009, 03:56

А за мен най големия порок на съвремието е интернет
Страхотно е че ви "познавам", но това да живееш пред монитора едва ли е била мечтата на нашите майки, които на нашите години са ходили на вечеринки и събрания и след събранията на яки запивки
Защо го има ли?
Защото нета е измислен със съвсем друга цел, а не с цел забавление
Едва ли тези, които са го мислили са искали да създават интернет общества и да зарибяват нарада зомбирайки го да стои на компютрите
Още по страшното е че нашите деца ще са още по зомбирани
Сигурно в първи клас вместо с тетрадки и молив ще ходат с джобни компютри и ще се учат да пишат на десетопръстната на фонетичната клавиатура. УЖАС!!!!!!!!!!
А другите пороци си ги знаете
Наркотици, домашно насилие, тероризъм
Ама ми става гадно да ги мисла, а смятам да спя все пак така че няма да се разстройвам преди лягане

Razz
Любов
Модератор
Модератор
Любов

Брой мнения : 7015
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСря 15 Апр 2009, 11:21

Марчелина написа:
ох,колко са много...............
злобата,отчуждението,вулгарността,
бруталността,лицемерието,завистта,надничането винаги
в чуждата паница,простотията и простащината,
духовния упадък и обедняването като душевност,
дребнавостта
много мога да изреждам,но ще се увлека тотално
Болно ми е,но това е истината!!!!
Не само сетивата...и сърцата на хората са "оковани".
Ежедневно се боря с помията около мен...
и за да поема глътка въздух ми коства невероятни усилия.
Jiorjita
AVATурист
AVATурист
Jiorjita

Брой мнения : 119
Послание : София

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСря 15 Апр 2009, 13:02

Темата никак не е приятна, въпреки че това е заложено в ежедневието на всички ни Sad Sad .
Според мен всичко започва от самото начало, от раждането на всеки от нас. Проблемите започват още от най-ранното съзряване на човек.
Усещам и ясно виждам разликата. Защото при нашето поколение беше различно. От малки нашите родители ни помагаха да изградим ценностната си система. Да ни покажат простичките неща в живота: кое е добро и кое е лошо. Да бъдем добри и възпитани.
Най-големият порок на хората в наши дни, според мен е, че на първо място не сме хора, няма го човешкото, потънало е много навътре, изгубило се е сред всички тези лоши чувства, за които говори по-горе Марчелина. И това е много тъжно Sad Question
Никита
Модератор
Модератор
Никита

Брой мнения : 4507
Послание : някъде и навсякъде

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСря 15 Апр 2009, 16:08

Савана* написа:
А за мен най големия порок на съвремието е интернет
Страхотно е че ви "познавам", но това да живееш пред монитора едва ли е била мечтата на нашите майки, които на нашите години са ходили на вечеринки и събрания и след събранията на яки запивки
Защо го има ли?
Защото нета е измислен със съвсем друга цел, а не с цел забавление
Едва ли тези, които са го мислили са искали да създават интернет общества и да зарибяват нарада зомбирайки го да стои на компютрите
Още по страшното е че нашите деца ще са още по зомбирани
Сигурно в първи клас вместо с тетрадки и молив ще ходат с джобни компютри и ще се учат да пишат на десетопръстната на фонетичната клавиатура. УЖАС!!!!!!!!!!
А другите пороци си ги знаете
Наркотици, домашно насилие, тероризъм
Ама ми става гадно да ги мисла, а смятам да спя все пак така че няма да се разстройвам преди лягане

Razz
Аз съм напълно съглазна с теб!Има и още много неща,
които могат да се нарекат пороци на съвремието,
но повечето от тях са по-скоро част от него.
Do not disturb me
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Do not disturb me

Брой мнения : 870
Послание : Винаги търсеща

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyЧет 16 Апр 2009, 00:34

Наистина интернета е едно от тях.
Колко двойки се разделят заради него,а и се събират.
Безпаричието също No

С всичко казано съм съгласна по нагоре.
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyЧет 16 Апр 2009, 01:56

И аз съм съгласна за Нета! Наистина е ужасно,колко зависими ставаме от него!
Но най-съм съгласна с Жоржи! Обълчили сме се! Не сме хора! сами себе си изяждаме,тровим,убиваме,мамим........
Не че не го и имало и едно време,но сега е СТРАШНО! Да пуснеш детето си само на улицата,както ние сме играли на криеница... Shocked Да се прибира сама жена по тъмно през парка Shocked Да нямаш аларма и застраховка на колата Shocked ..........И останалото в този ред на мисли!
А лошото е ,че тези неща водят след себе си...нерви,скандали,болести....
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyЧет 16 Апр 2009, 02:54

Характерен за нашето съвремие е материализма,и по скоро лошото е не ,че го има ,а това ,че е в повечко за сметка на друго много важно нещо, и оттам смятам ,че идват повечето проблеми на човечеството.
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyНед 26 Апр 2009, 23:34

Цитат :
Съвременното общество има нисък колективен КД.Под КД се разбира онзи интелект, чрез който размишляваме върху проблеми на смисъла и ценностите и ги решаваме, онзи интелект, чрез който можем да поставим действията и живота си в един по-широк, по-богат и наситен със смисъл контекст, онзи интелект, чрез който преценяваме, че даден начин на действие или жизнен път е по-значим от друг. КД е необходимата основа за доброто функциониране както на КИ, така и на КЕ. Това е нашият висш интелект. Живеем в духовно онемяла култура, която се характеризира с материализъм, стремеж към лична облага, тесногръд егоцентризъм, липса на смисъл и недостатъчна всеотдайност. Но като индивиди ние можем да повишим личния си КД - по-нататъшната еволюция на обществото наистина зависи от това дали достатъчно хора ще успеят да го направят. По принцип можем да повишим своя КД като използваме по-активно третичния процес - склонността си да питаме защо, да търсим връзките между явленията, да изваждаме на повърхността предположенията си за скрития смисъл на нещата да размишляваме повече, да надраснем себе си. да поемаме отговорност, да засилим самосъзнанието си, да бъдем по-честни със себе си и по-смели, как да бъдем духовно интелигентни в една духовно няма култура. Западната култура навсякъде по света е завладяна от непосредственото, материалното, егоистичното манипулиране на нещата, преживяванията и околните. Ние злоупотребяваме с връзките си и със заобикалящата ни среда - точно както злоупотребяваме със съкровената си човешка същност. Страдаме от ужасяващо бедно символно въображение. Пренебрегваме човешките качества и се съсредоточаваме върху все по-френетичното действане, върху актовете на “вземането и харченето". Проявяваме ужасяващо пренебрежение към възвишеното и свещеното Вътре в самите нас, в другите и в нашия свят.
Както пише американският драматург Джон Гар в „Шест степени на разделяне":Както казва Виктор Франкъл, търсенето на смисъл е основната мотивация в живота ни. Именно това търсене ни прави духовни същества. И именно когато тази съкровена нужда от смисъл остане неудовлетворена, животът ни изглежда жалък и празен. Но днес тази потребност остава неудовлетворена при прекалено много хора и фундаменталната криза на нашето време е духовна.
http://www.riokozrz.org/Tema_5.doc
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyПон 27 Апр 2009, 04:37

Любимият ми въпрос-"ЗАЩО?" scratch
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyСъб 09 Май 2009, 11:50

Нямам какво да добавя към всичко, което сте написали...
Освен, че най-лошия и страшния порок който е последица от всички горе изброени е душевното опустошение в хората!
Душевна деградация!
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyНед 10 Май 2009, 18:13

Божествена написа:
Нямам какво да добавя към всичко, което сте написали...
Освен, че най-лошия и страшния порок който е последица от всички горе изброени е душевното опустошение в хората!
Душевна деградация!
Бинго!И много обичам да си задавам въпроса:
Какво може да се направи?
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyПон 11 Май 2009, 00:47

О,за душевната деградация нищо,освен чудо...По-скоро трябва да се питаме,какво да правим,за да я предотвратим...за да не стигаме дотам!
Marginal
AVATурист
AVATурист
Marginal

Брой мнения : 172
Регистриран : 22.05.2009
Послание : Монреал, Канада

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО EmptyПет 26 Юни 2009, 09:19

Най-големия от всички е тъпотията.
Средния съвременен човек се е отделил от натурата си, корените си и вярата си, забравил е да мисли и не си е научил урока по физика в който се казва че: "Всяко действие, има равностойно на себе си противодействие." и за това се чуди по какъв начин да направи кал на някой друг, или да му открадне парите (или нещо друго материално).
http://www.forumnaizgonenite.com
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО   ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО Empty

ПОРОЦИТЕ НА СЪВРЕМИЕТО
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: