AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА

Go down 
АвторСъобщение
Любов
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

ПисанеЗаглавие: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Вто 30 Мар 2010, 18:28

Какви са корените на предубедеността?
Как възниква?
Защо тя съществува?

Установявали ли сте моменти, когато сте били предубедени към някого или нещо?
Как постъпвате тогава?

Какво трябва да правим, за да тушираме евентуалното и развитие (уголемяване),
за да не изпаднем в "небрано лозе" ,както се казва...след време?
Съвети?
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
avatar

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Вто 06 Апр 2010, 13:52

Това също ми е една от любимите теми.Някои хора са със силно вкоренена предобеденост ,която много трудно се променя ,да не говорим ,че няма как ,защото в повечето случаи тя дори не е осъзната.Предобедеността се появява под влияние на обществено икономическото положение и от огромно значение е и възпитанието.Чакам сега една книжка свързана с този проблем и когато успея да синтезирам решенията на този проблем ще го споделя с вас .Единственото ,което знам в момента е ,че отношенията ни с хората трябва да са базирани на открито и откровено общуване.И всеки за себе си трябва да повиши способността си да се постави на мястото на другия.
Върнете се в началото Go down
Фрина
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Сря 07 Апр 2010, 17:30

Предубедеността!
Възприемам като нагласа, която определя нашето поведение в резултат на минал опит. Нещо, което ни пречи да проявим доверие. Нещо, което ни пречи да бъдем справедливи. Трудно е човек да превъзмогне предубедеността … Мисля, че е въпрос на избор. Макар да крие рискове , подходът „доверие”е по-справедлив. …
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
avatar

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Чет 08 Апр 2010, 03:59

Предубеден = Закостенял!
Децата не са предубедени!
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Пет 23 Апр 2010, 12:16

Относителен отговор бих дала тук.По принцип се старая да не проявявам предубеденост,особено към хората (към евентуални събития по-скоро),не съм и расист,но ще ви дам пример-стане ли дума за цигани ценностите ми слизат в петите.На тази тема съм предубедена.МНОГО при това.И да ви
призная последна грижа ми е как ще възприемат факта околните.
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
avatar

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Нед 16 Май 2010, 21:16

Ето какво ми пише в книжката по социална психолагия :
Г-н Х: Бедата при евреите е, че се грижат единствено за членовете на собствената си група.
Г-н У: Но кампанията за набиране на средства за Общинския фонд показа, че съобразно броя на членовете си те дават пари за благотворителни цели по-щедро от тези, които не са евреи.
Г-н Х: Това показва, че винаги се стараят да купят благоразположението на християните и се месят в работите им. Те не мислят за нищо друго освен за пари; затова има толкова много евреи банкери.
Г-н У: Но скорошно изследване показа, че процентът на евреите в банковите предприятия е незначителен и много по-нисък от процента на неевреите.
Г-н Х: Така е — не се занимават с порядъчни професии, а работят само във филмовата индустрия или управляват нощни клубове.

Този диалог илюстрира коварната същност на предразсъдъка много по-успешно от цял куп определения. Предубеденият г. Х фактически казва: „Не ме безпокойте с факти, вече имам становище по въпроса.” Той не се старае да оспорва данните, които му представя г. У, и или изопачава фактите така, че да подхранват ненавистта му към евреите, или неустрашимо ги използува като отправна точка за нови нападения. Дълбоко предубеденият човек е практически неподатлив на информация. Съвсем спокойно може да се приеме, че всички ние имаме някакви предубеждения — към етническа, национална или расова група, специфични географски райони като място за живеене или определени видове храни.
Думата „стереотип”, както и думата „предразсъдък”, има отрицателна окраска. Тя се отнася за прекаленото обобщаване — приписването на еднакви особености на всеки индивид, принадлежащ към дадена група, без оглед на действителните различия сред членовете на тази група. Създаването на стереотипи обаче не е непременно преднамерен акт на оскърбление: често това е само един начин да се опрости представата ни за света и всички ние го правим до известна степен
Когато стереотипът се основава на опита и в общи черти е правилен, той представлява опростен метод за възприемане на света, който улеснява адаптацията. От друга страна, ако затваря очите ни за индивидуалните различия в рамките на дадена група от хора, той затруднява адаптацията и крие потенциална заплаха. Освен това повечето стереотипи не се основават на общовалиден опит, а почиват на слухове или образи, създадени от средствата за масова информация, или пък се изграждат в съзнанието ни като средства за оправдаване на нашите собствени предразсъдъци и жестокост
Както се убедихме, един от факторите, определящ предразсъдъка у човека, е потребността от оправдаване на собственото поведение. Ако можем да убедим самите себе си, че хората от дадена група са недостойни, непълноценни, глупави или неморални, това ще ни помогне да не се чувстваме неморални, ако ги поробим, лишим от достъпа до добри училища или убием
Предразсъдъкът може да се счита за резултат от действието на икономически и политически сили. Има хора, предразположени да бъдат предубедени не само поради непосредствени външни влияния, но и поради типа личност, към който принадлежат. Възможно е развитието на предубеденост у някои индивиди да се дължи на конформизъм чрез процеса на идентификация.С други думи може би е вярно, че своите убеждения за малцинствата детето съзнателно приема от родителите си, защото се идентифицира с тях. Мнозина хора са усвоили широка гама от предразсъдъци, докато са седели на колената на майка си или баща си.някои индивиди могат да проявят конформизъм към предразсъдъци, които са ограничени и специфични в зависимост от съществуващите норми в тяхната културална общност.
НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕДРАСЪДЪЦИТЕ:
-Ефектите от общуването на базата на равностойни позиции.
-„психологическите ефекти на неизбежността”. По-специално, ако зная, че двамата с вас неминуемо ще бъдем поставени в тесен контакт, а аз не ви харесвам, ще изпитам дисонанс. За да намаля дисонанса, ще се постарая да убедя самия себе си, че не сте толкова неприятен, колкото съм смятал досега. Ще започна да търся у вас положителни черти и ще се постарая да пренебрегна или омаловажа значението на отрицателните ви черти. Също така самата мисъл, че в даден момент ще трябва да бъда в тесен контакт с вас, ще ме накара при равни други условия да променя предубедените си нагласи към вас
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
avatar

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Нед 16 Май 2010, 22:18

Взаимната зависимост като възможно решение. Изглежда, че ключовият фактор е взаимната зависимост — ситуация, в която индивидите се нуждаят едни от други, за да постигнат целта си.
ЗА МЕН ЛИЧО(извинявайте ,че понякога пиша с главни букви,просто компа ,когато си иска ги сменя) най-добрият начин да се преборим с предрасъдъците е взаимното разбиране чрез откровено и непосредствено общуване,да не си затваряме очите за индивидуалните различия в рамките на дадена група и емпатията.
Това,което за мен си взех от книжката ,защото това ,което споделям с вас е една много малка част е знанието ,че е лесно да сме самодоволни ,когато не споделяме предрасъдъците на другите;по-трудно е да видим нашите собствени
И понеже аз за разлика от Ms SMITH съм защитничка на циганите ,сега разбирам с каква трудна задача съм се наела .МНОГО ТРУДНО ХОРАТА ПРОМЕНЯТ ПРЕДРАСЪДЪЦИТЕ СИ,МНОГО .ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ПОЧТИ НЯМА ЧОВЕК В НАШЕТО ОБЩЕСТВО ,КОЕТО ДА НЯМА ПРЕДРАСЪДЪЦИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТЯХ.ПОНЕ АЗ НЕ СЪМ СРЕЩАЛА.СПОРИЛА СЪМ И С ДЕСЕТ ЧОВЕКА НА КУП.В РАБОТАТА СЪЩО СЕ НАХВЪРЛИХА ВСИЧКИ СРЕЩУ МЕН.НО НА МЕН МИ Е ТЪЖНО ,ТЪЖНО МИ Е ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗХРАНВАТ ДЕЦАТА СИ И СТРАДАТ ОТ ТЕЗИ ПРЕДРАСЪДЪЦИ.А ЦИГАНИ ,КОИТО СА ДОБРИ ,ЧЕСТНИ И РАЗБИРА СЕ ИМАТ И ДРУГИ КАЧЕСТВА СТРАДАТ ,А ИМА ТАКИВА МНОГО, ПОВЯРВАЙ ТЕ МИ.ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО МИ ПОЗНАТИ ,ДОРИ И ДА НЕ СА ПОСТРАДАЛИ ЛИЧНО ОТ ЦИГАНИН ,А И ДОРИ И ДА ПОЗНАВАТ НЯКОЙ ДОСТОЕН ,ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ПРОТИВ ВСИЧКИ ЦИГАНИ ,НАПЪЛНО СА СЛЯПИ И ГЛУХИ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ РАЗЛИЧИЯ.МНОГО МИ Е ТЪЖНО ЗА ХОРАТА,КОИТО СТАВАТ,ЖЕРТВА НА ТАЗИ ПРЕДУБЕДЕНОСТ.
Ms SMITH,ПРЕДПОЛАГАМ ,ЧЕ НИКОГА НЕ СИ ОСЪЗНАВАЛА КОЛКО НЕСПРАВЕДЛИВО Е ВСИЧКО ,ТОВА .ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ НИКОГА НЕ СИ СИ ПРЕДСТАВЯЛА ,АМИ АКО ТИ БЕШЕ МЛАДА ЦИГАНКА,С ЖЕЛАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ И МЕЧТИ,СОРИ АМА ЗА ТАКИВА ХОРА ЖИВОТА Е МНОГО НЕСПРАВЕДЛИВ.АКО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ НЯМА ,ДОБРИ И СТОЙНОСТНИ ХОРА МЕЖДУ ТЯХ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ.
И ДА ВИ СПОДЕЛЯ НЕЩО ,ОТ КНИГАТА ,КОЕТО МИ ОБЯСНЯВА ЗАЩО Е ОЩЕ ПО-ТРУДНО ПРЕБОРВАНЕТО НА ПРЕДОБЕДЕНОСТТА.ЯВЛЕНИЕТО СЕ НАРИЧА САМООСЪЩЕСТВЯВАЩО СЕ ПРОРОЧЕСТВО.СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА ,ЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ НИ СХВАЩАНИЯ ЗА ТОВА ,КОЕТО ПРЕДТСТАВЛЯВАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА ,ЧЕСТО ВЛИЯЯТ ВЪРХУ ПОВЕДЕНИЕТО НИ ТАКА ,ЧЕ ДА ИЗВАДЯТ НАЯВЕ У ТЯХ ТОЧНО ТЕЗИ ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПОВЕДЕНИЕ ,КОИТО СМЕ ОЧАКВАЛИ.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ,ЧЕ НИЕ С ВАС НИКОГА НЕ СМЕ СЕ СРЕЩАЛИ ,НО ОБЩ ПОЗНАТ МЕ Е ПРЕДОПРЕДИЛ,ЧЕ ВИЕ СТЕ СТУДЕН ,ДИСТАНЦИРАН,РЕЗЕРВИРАН ЧОВЕК.КОГАТО НАЙ-СЕТНЕ СЕ СРЕЩНЕМ ,АЗ ВЕРОЯТНО ЩЕ БЪДА СДЪРЖАНА И НЯМА ДА СЕ ПОСТАРАЯ ДА ВИ ВЪВЛЕКА В УЖИВЕН РАЗГОВОР.ДА ПРЕДПОЛОЖИМ ,ЧЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ВИЕ СТЕ ОБЩО ВЗЕТО СЪРДЕЧЕН ,ОТКРИТ ЧОВЕК.МОЕТО ПОВЕДЕНИЕ НЯМА ДА ВИ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МИ ПОКАЖЕТЕ КАКЪВ СЪРДЕЧЕН И ОТКРИТ ЧОВЕК СТЕ ВСЪЩНОСТ.В ОТГОВОР НА МОЕТО ПОВЕДЕНИЕ ВИЕ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ДЪРЖИТЕ НА РАЗТОЯНИЕ И ОЧАКВАНИЯТА МИ ,ЧЕ НЕ НЕ СТЕ СЪРДЕЧЕН И ДРУЖЕЛЮБЕН ЧОВЕК ЩЕ СЕ СБЪДНАТ.

Ms SMITH,ЗАРАДИ ТАКАВА СИЛНА ПРЕДУБЕДЕНОСТ КАТО ТВОЯТА ЗАГИНА МЛАДО ДЕТЕ ,АКО НЯКОИ НЕ СИ СПОМНЯТ ЩЕ ПРИПОМНЯ , НЕЗНАМ СИ В КОЙ ГРАД СЕ ВЛЮБВАТ МЛАДО МОМИЧЕ И МЛАДО МОМЧЕ ЦИГАНЧЕ ,"ЕСТЕСТВЕНО" родителите на момичето крайно против тяхната връзка ,влюбените деца в безпомощността си се бяха хванали за ръце и се хвърлили под влака.МНОГО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ С ПРЕДРАСЪДЪЦИТЕ СИ ,ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ НА МОМИЧЕТО ПЛАТИХА СКЪПА ЦЕНА.А НИКОЙ ОТ НАС НЕ Е ЗАСТРАХОВАН.ТОЗИ СЛУЧАЙ МНОГО МЕ ЯДОСА И ВЪПРЕКИ ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛЕН УРОК ДО КАКВО МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ПРЕДРАСЪДЪЦИТЕ ,МАЛКО ХОРА СИ ВЗЕХА ПОУКА.
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Пон 17 Май 2010, 01:29

БОЖЕ,КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЯ СВЯТ,БОЖЕ!...

Добре,че мернах случайно ника си,та разбрах аджеба,че за мен иде реч..Отдавна не чета чаршафите ти,моЙто момиче,ШЕ МЕ ИЗВИНИШ...А И ЗА КАПС-А..
ТАКА.ТОЛКОВА МНОГО ИМАМ ДА ГОВОРЯ,ЧЕ МИ СТАВА ЖАЛ ЗА ЧЕТЯЩИТЕ..
ПЪРВО-КОЯ СИ ТИ,ЧЕ ДА МЕ СРАВНЯВАШ С ЦИГАНИТЕ ,АЛОУ?!АМИ ТИ АКО БЕШЕ?КОЙ ЩЕШЕ ДА НИ КОПИРА ИЗФАБРИКУВАНИ МАТЕРИАЛЧЕТА И ДА ПРОПОВЯДВА ЕТНИЧЕСКИ МИР!УЖАС!
Цитат :
,АМИ АКО ТИ БЕШЕ МЛАДА ЦИГАНКА,С ЖЕЛАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ И МЕЧТИ,СОРИ АМА ЗА ТАКИВА ХОРА ЖИВОТА Е МНОГО

Какво точно знаеш ТИ за циганите?!И за кои цигани?!Искам да ми разкажеш подробно.Твърде много телевизия гледаш,може би си мернала някое разчувстващо предаване на Карбовски,отразяващо дълбоката действителност на мизерното съществуване на ВаскУ от Долна Ма'ала,очите на Ангелинка,пълни с омраза по думата ДИСКРИМИНАЦИЯ,отнемаща правото на детето й да ходи да проси,краде голо,босо мръсно ..
Това дете,което е създадено от нищото и заради нищото-едната социална помощ ,стигаща едва за някоя бутилка ракия на създателя му..
А може би в цитатите и текстовете,които се чудиш откъде да изровиш за да демонстрираш изкуствен интелект си се сбъсквала с различните родови фамилии и кланове "Гольовци"и пр.дуги богаташи,печелещи от проституция и дребни кражби в чужбина .

Цитат :
Ms SMITH,ЗАРАДИ ТАКАВА СИЛНА ПРЕДУБЕДЕНОСТ КАТО ТВОЯТА ЗАГИНА МЛАДО ДЕТЕ ,АКО НЯКОИ НЕ СИ СПОМНЯТ ЩЕ ПРИПОМНЯ , НЕЗНАМ СИ В КОЙ ГРАД СЕ ВЛЮБВАТ МЛАДО МОМИЧЕ И МЛАДО МОМЧЕ ЦИГАНЧЕ ,"ЕСТЕСТВЕНО" родителите на момичето крайно против тяхната връзка ,влюбените деца в безпомощността си се бяха хванали за ръце и се хвърлили под влака.МНОГО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ С ПРЕДРАСЪДЪЦИТЕ СИ ,ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ НА МОМИЧЕТО ПЛАТИХА СКЪПА ЦЕНА.А НИКОЙ ОТ НАС НЕ Е ЗАСТРАХОВАН.ТОЗИ СЛУЧАЙ МНОГО МЕ ЯДОСА И ВЪПРЕКИ ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛЕН УРОК ДО КАКВО МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ПРЕДРАСЪДЪЦИТЕ ,МАЛКО ХОРА СИ ВЗЕХА ПОУКА.

Много ме заболя сърцето докато те четях,но за мой ужас не можах да се разплача.Ни стон,ни звук!И знаеш ли защо?Защото това не е мой проблем!Не е проблем и на обществото ми!Моят проблем е да работя в тази държава,за да плащам данъците й и всичките й бюрократични прищевки за да осигурявам на младото момче ЦИГАНЧЕ средствата,с които да живее!Фактът,че то е пожелало да умре е трагедия,която с нищо не би променила отношението ми!
Когато моето дете се роди хранех циганчетата от улицата,купувах им натурални сокове,хамбургери,каквото пожелаеха,подарила съм им купища дрехи-не парцали-ДРЕХИ!И същите тези циганчета не се посвениха да откраднат от багажника на количката ми играчките,завивките ,нещата на МОЕТО дете!ПИТАМ АЗ КЪДЕ СА МАЙКИТЕ ИМ И БАЩИТЕ ЗА ДА ПЛАТЯТ И МОЯТА ЦЕНА?!НА МЕН-ТАЗИ,КОЯТО ХРАНИ ТЕХНИТЕ ДЕЦА?!
И КОЯ СИ ТИ и в качеството си на каква ще ме съдиш?!
Тъжно й било,че хората били с такива предразсъдъци-ами върви се нареви в някой ъгъл и ще ти олекне!
Когато изключиш телевизора миличка,затвориш интернет с безбройните си копирани есета,тези и излияния на този или онзи известен оратор,естет,писател и прочие и излезеш на улицата,отидеш в циганския квартал и видиш как тези хора живеят пирувайки по пет дена със свързани жици към твоето ел.табло,ползвайки незаконно твоята питейна вода ,оплаквайки се колко са бедни и жалки ,но окичени до ушите със златни
ланци ,тогава ще ми говориш!Когато майка ти,баба ти,съседката ти,която гладува като куче,за да осигури зимнина за 15 буркана в мазето ,за да има децата ти какво да намажат зимата и същите тези го разбият десет пъти и оберат до шушка всичко,когато ти разбият жилището и го изнесат с прецизността на акуратно подбран професионалист без право на отговор -тогава ще ми говориш!
Когато разбереш ,че съученичката ти е причаквана от тумба цигани след училище и е била отвлечена,бита,изнасилвана и оставена като куче ,тогава ще ми говориш!
И нека ти кажа,че ако има пет човека висшисти ,грамотни цигани в тази държава ,то 55 ще си останат със "Со керез,ма како"И "Дай 10 ст"!И за тази неграмотност пак същото общество носи отговорност!Насила се вкарват в програми за развитие и интеграция,насила се извършва целия този процес!Накрая,когато теглиш чертата-нито са научени ,нито са интегрирани!Мързела,навиците ,лекия им начин на живот са песента,която ги вълнува,не и ученето,не и подадената ръка за просперитет!

Мога да говоря до утре с примери,на които съм била и свидетел,но смятам че ти отделих предостатъчно време,просто не заслужаваш повече ИЗИНЯВАЙ ЗА ГОЛЕМИТЕ БУКВИ!
В заключение-
С
Цитат :
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НА ВАС КАКВО МОЖЕ ДА ВИ СЕ СЛУЧИ
И от сорта сърцераздирателни словосъчетания и бъркащи в душата емоционални призиви далече няма да стигнеш.Излез навън и виж сама,не си представяй и не ме карай да си представям!Аз съм съжалявала достатъчно ,била съм и на двата бряга-и на съчувствието ,и на предубедеността.Оставам на втория.Имам предостатъчно предпоставки за което!
Цитат :

Това,което за мен си взех от книжката ,защото това ,което споделям с вас е една много малка част е знанието ,че е лесно да сме самодоволни ,когато не споделяме предрасъдъците на другите;по-трудно е да видим нашите собствени

Не бери грижа за нашите собствени-Господ е един за всички-вижда кой ,колко и с какво!Иначе...евала ти за знанието,но вярвай ми написаното в книжките ти не винаги отговаря на действителността.Когато се запознаеш и с двете страни на монетата си добре дошла да ми се ежиш насреща!Ще очаквам материала ти с интерес!
Беше ми драго! Very Happy
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
avatar

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Пон 17 Май 2010, 02:40

Ms SMITH,СЪЖЛЯВАМ ,ЧЕ СЪМ ТЕ НАРАНИЛА ПО НЯКАКЪВ. ИМА ОЩЕ ДА СЕ УЧА В ИЗКУСТВОТО ДА ОБЩУВАМ.ИМАШ МНОГО ПОГРЕШНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ЗА МЕН .НЕЗНАЕШ ,ЧЕ ЖИВЕЯ ,КАКТО ЕДНА ДРУГА ЖЕНА СЕ ИЗРАЗИ( И МЕН ТОВА МНОГО МЕ ЗАБОЛЯ) В ЦИГАНСКИЯ КВАРТАЛ "КРАСНА поляна " .НЕЗНАЕШ ,ЧЕ СЪМ ИЗРАСНАЛА МЕЖДУ ТЯХ ,УЧИЛА СЪМ СЪС ТЯХ,ИМАЛА СЪМ КОЛЕГИ ЦИГАНИ ,АЗ ЖИВЕЯ СРЕД ТЯХ .ЕДНА ОТ МОИТЕ НАЙ-ДОБРИ ПРИЯТЕЛКИ В УЧИЛИЩЕ БЕШЕ ЦИГАНКА.НАЙ-ПЕЧЕНИЯ МИ КОЛЕГА БЕШЕ ЦИГАНИН.ЕХО,СЪБУДИ СЕ МИЛА,АКО ТИ СИ НЯКАКВА ПО-ВИСША КЛАСА АЗ ЖИВЕЯ СРЕД ТЯХ.АМА ВЪОБЩЕ НЕ ПОЗНА.И СЕ ,ЧУДА КАКВА ФАНТАЗИЯ ИМАШ И КАКВИ НЕЩА МИ ПРЕПИСВАШ .ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ВИНАГИ НАМИРАШ ЗЛОНАМЕРЕНОСТ. ВЪОБРАЗЯВАШ СИ ,ЧЕ ТОВА С ГЛАВНИТЕ БУКВИ ГО ПРАВЯ НАРОЧНО.ЗАЩО НЕ ПОЧНЕШ ДА ТЪРСИШ ДОБРОТО В ХОРАТА.И АЗ НЕОБИЧАМ ТЕЛЕВИЗИЯТА ,КАТО МЪЖ МИ ГО НЯМА ПРЕДПОЧИТАМ ВЪОБЩЕ ДА НЕ Я ПУСКАМ.ИНТЕРНЕТ ИЗПОЗВАМ САМО ЗА ДА ВЛЯЗА В ДВА- ТРИ ФОРУМА ЗА ДА СПОДЕЛЯ КАКВО СЪМ ПРОЧЕЛА .И МНОГО ЧЕТА .КАТО ЗАПОЧНАХ ДА ТЕ ЧЕТА МИ ЗАПРЕЛИЧА НА Г-н Х ОТ ПЪРВИЯ ПРИМЕР.
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Пон 17 Май 2010, 03:03

Laughing Да си ме наранила?!Заблуждаваш се!Аз не живея в цигански квартал,не ги съжалявам и не допускам да бъда сравнявана.Аз съжалявам теб.От много търсене на доброто у хората и многото четене на книги в свободното време ти е трудно да гледаш истината в очите явно.
Цитат :
.ЕХО,СЪБУДИ СЕ МИЛА,АКО ТИ СИ НЯКАКВА ПО-ВИСША КЛАСА АЗ ЖИВЕЯ СРЕД ТЯХ.
Мини към техния статут тогава,защо седиш във форумите?!Споделяй техния начин на живот,не го проповядвай!
Всеки,който сам се бори И РАБОТИ за хляба си,а не го ПРОСИ или КРАДЕ Е ПО-ВИСША КЛАСА!ТАКА ЧЕ-ДА АЗ СЪМ ОТ НЕЯ!
Цитат :
ЧУДА КАКВА ФАНТАЗИЯ ИМАШ И КАКВИ НЕЩА МИ ПРЕПИСВАШ .ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ВИНАГИ НАМИРАШ ЗЛОНАМЕРЕНОСТ.
Аз ПА се ЧУДА след толкова много книги и с класа като моята защо съм седнала да ти отварям очите?!Ти нямаш нужда. Laughing
Намирам злонамереност там ,където я има,там където я няма не я и търся!
Дай си адреса да ти пратя 10 стотинки ,които да споделиш с НАЙ-ДОБРАТА СИ ПРИЯТЕЛКА И ДА МЕ СПОМЕНАВАШ С ДОБРО!Сама се захапваш с хората,после ревешSmile
Въпроса за мен приключи!Нямам намерение да падам ниско.
Не ми отговаря на класата (така ли беше...хахах)
Не се хаби да ми се обясняваш-хора като теб са ми ясни ,минах през всички фази,съчувствах ти,радвах ти се...сега те съжалявам ..а дори не знам защо.Аман от комплексари проповедници..
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
avatar

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Вто 18 Май 2010, 19:14

Ще се опитам да ти отговоря в твой стил,като ще се старая да те нараня минимално.Защото принципно обидите ,епитети ,желанието да засегнеш някого не говорят за висок интелект.
Цитат :
Какво точно знаеш ТИ за циганите?!И за кои цигани?!Искам да ми разкажеш подробно.
Цитат :
Когато се запознаеш и с двете страни на монетата си добре дошла да ми се ежиш насреща
Не осъзна ли ,че грешиш в представите си за мен ,не е ли според теб по-мъдро да се извиниш,а не да сипеш обиди на някой само ,защото е роден в някой си квартал.
Отговоряй ми на въпросите моляте .Вместо да се опитваш да ми правиш психологическа характеристика.Не ти се отдава.Защото пак ти казвам :Не ме познаваш!Аз съм май психолога в случая.В момента уча магистратура Спортна психология.Тези
Цитат :
чаршафи
са една много малка част от това ,което уча в момента по социална психология.Виж няма да се учуда ,ако отговориш отново с някой стереотип от сорта на :"Да тези ,които много учат изперкват накрая,нали знаеш?",като това:
Цитат :
книжките ти не винаги отговаря на действителността.
Да ти обесня ,че създаването на стереотипи означава да позволим на тези малки картини в главите,които ни помагат да инпретираме света,който виждаме да доминират мислененето ни,като ни карат да преписваме еднакви особености на всеки индивид ,сред членовете на тази група.
Цитат :
Да си ме наранила?!Заблуждаваш се!
Ако не е истина ,откъде тази агресия тогава?
Цитат :
Сама се захапваш с хората,после ревеш
Виж няма как да се засегна от неверни неща.А и не рева ,как го разбра това?
Цитат :
А може би в цитатите и текстовете,които се чудиш откъде да изровиш за да демонстрираш изкуствен интелект
С моя изкуствен интелект,възнамерявам да защитя докторантура и да стана доктор на науките?
Ти да не реши ,че си по интилигентна от мен или от някоя отворена циганка?Ти за коя се помисли?Аз съм дотолкова уверена в себе си ,че принципно не се притеснявам от сравнението.
А и сега се сетих ,разбарах ,че способността ти да се поставиш на мястото на другия не ти е добре развита,а и освен това незнаеш каква е разликата между емпатия и сравнение.Цитат:
,
Цитат :
АМИ АКО ТИ БЕШЕ МЛАДА ЦИГАНКА,С ЖЕЛАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ И МЕЧТИ,СОРИ АМА ЗА ТАКИВА ХОРА ЖИВОТА Е МНОГО
ПЪРВО-КОЯ СИ ТИ,ЧЕ ДА МЕ СРАВНЯВАШ С ЦИГАНИТЕ ,АЛОУ?!
Кой те сравнява ,аз те карам да се поставиш на мястото на другия!Измисляш си ,аз ти казвам ,че си измисляш и това също
Цитат :
:И КОЯ СИ ТИ и в качеството си на каква ще ме съдиш?!
Кой те съди ,бе момиче ,питай ме съда ли те какво?Светвам ти една червена лампичка .Просто не искам някое дете отново да загине.И поне съм сигурна ,че на теб вече няма да ти се случи,защото дори и да не се съгласяваш с мен сега ,ще си нащрек и няма да позволиш това да се случи.
Цитат :
И за тази неграмотност пак същото общество носи отговорност!Насила се вкарват в програми за развитие и интеграция,насила се извършва целия този процес!Накрая,когато теглиш чертата-нито са научени ,нито са интегрирани!Мързела,навиците ,лекия им начин на живот са песента,която ги вълнува,не и ученето,не и подадената ръка за просперитет!
Принципно знам защо се получава така ,но то е повече от няколко чаршафа.
Неискам да откровеннича повече ,защото истината боли.
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Вто 18 Май 2010, 23:05

Цитат :
Ще се опитам да ти отговоря в твой стил,като ще се старая да те нараня минимално.Защото принципно обидите ,епитети ,желанието да засегнеш някого не говорят за висок интелект.
Брей,изненада ме,освен че си толкоз умствено надарена си била и амбициозна!Браво.Опитай,няма лошо аз съм човек,който толерира всякакъв род експерименти.За жалост напъните няма да доведат до нищо хубаво-аз много добре познавам себе си,формите си на общуване с хората и имам отлично чувство за ориентация,що се касае до форумни образи.За твое сведение епитетите са в резултат на наблюдения и комуникация с предистория между нас, резултат на твое отношение.Сарказъм,който спокойно мога да си позволя в твое присъствие,без да се тревожа как ще изглежда нивото на интелекта ми в лицето на околните. Very Happy Поемам риска!
Цитат :
Не осъзна ли ,че грешиш в представите си за мен ,не е ли според теб по-мъдро да се извиниш,а не да сипеш обиди на някой само ,защото е роден в някой си квартал.
МОЛЯ?!!!!Да разбирам ли правилно-искаш да ти се извиня,че живееш в цигански квартал?!Я ми обясни психоложке-ти самосъжаляваш ли се,опитваш се да го играеш жертва ,точно както и въпросните ти мили съседи,колеги и приятелки роми?!!!Хем се опитваш да ми отвориш очите колко си на"ти" със ситуацията живеейки сред тях,хем да ти съчувстам,а? Laughing
Цитат :
Отговоряй ми на въпросите моляте .Вместо да се опитваш да ми правиш психологическа характеристика.Не ти се отдава.Защото пак ти казвам :Не ме познаваш!Аз съм май психолога в случая.В момента уча магистратура Спортна психология
На кои въпроси да ти оговоря психоложке?До момента такива не открих.Може би е заради скромния ми интелект..
Относно психологическата характеристика не се ласкай излишно,защото такава няма.Не съм си поставила за цел да те анализирам,нахвърляла съм достатъчно жокери ,потвърждаващи безусловно първоначалната ми идея за теб.И няма нужда да те познавам.Дали ми се отдава решавам аз.Твой ресор да категоризираш ще бъде завършената финална права с диплома в ръката,сега се учи и не философствай боса.
Цитат :
Да ти обесня ,че създаването на стереотипи означава да позволим на тези малки картини в главите,които ни помагат да инпретираме света,който виждаме да доминират мислененето ни,като ни карат да преписваме еднакви особености на всеки индивид ,сред членовете на тази група.
ВЕрно?!Тц,тц..глеЙ к' ви неща научих от теб...И какво?Дай по-нашироко,влез в час,седни на стола,отпусни се,говори ми...'
Доколкото съм запозната лично аз ,сякаш ти е трудно да се разпознаеш в собствените ти психологически примери.Като обособен отделен индивид българин,живеещ в общество на цигани(очевадно),които сами по себе си също са обособена група ти си в центъра и фокуса изцяло отдадена техните чувства и влияния.Социална психология.К'во да правиш...Излиза ,че в силата ти е най-голямата слабост...
Цитат :
Ако не е истина ,откъде тази агресия тогава?
Защо ме разсмиваш,психоложке?Не мога да се нараня от твоте истини,най-малкото защото са си твои.НО СЕ ДРАЗНЯ.Дразня се,когато недоказани проповедници на етнически толеранс като теб се опитват да бъдат конвертируеми с плоски примерчета от учебния си план!Защото тук и на думи си много смела,но ако трябва наистина да живееш с тях по техните закони и правила ще запееш друга песен.Ако станеш жертва независимо по какъв начин на изстъпленията им!

Цитат :
С моя изкуствен интелект,възнамерявам да защитя докторантура и да стана доктор на науките?
Ти да не реши ,че си по интилигентна от мен или от някоя отворена циганка?Ти за коя се помисли?Аз съм дотолкова уверена в себе си ,че принципно не се притеснявам от сравнението.
А и сега се сетих ,разбарах ,че способността ти да се поставиш на мястото на другия не ти е добре развита,а и освен това незнаеш каква е разликата между емпатия и сравнение.
Не доктор на науките,академик да станеш ефекта е нулев!Знеш ли колко висшисти познавам,които на хартия са интелект за завиждане,но на практика са кръгла нула..всички се борят за обществен ред и чистота,но не пропускат да си хвърлят опаковката от вафла на метри от кошчето..Ти не се различаваш.Сега учиш за човешка солидарност,интеграция ,предубеденост ,затова и защитаваш,но ако станеш една от многото жертви на цитираната социална група ще запееш друга песен!Едно ще ти кажа-България е циганска държава!В нея циганите се позлват с много повече предимства ,протекции и екстри пред българите!И последното нещо,от което имат нужда е допълнително поощряване!Разчитат на отрепетирания утвърден номер"Немам пари за детето ма како"и проблема им е решен!Завзели са всичко-болници,институции,всичко!Никога няма да застана на тяхна страна и пет пари не давам за написаното в учебниците и книжките ти драга! Very Happy
Цитат :
Кой те сравнява ,аз те карам да се поставиш на мястото на другия!
Поставяла съм се,затова съм и хранила и обличала!Моя грешка,това са изпечени тарикати,които печелят от човешката ГЛУПОСТ и Състрадание!
Да се видя като млада циганка-мерси,ти се виж!
Не ми се раждат 18 деца като за футболен отбор с резервите, за които държавата да ми плаща да превръщам в работна ръка с отрязани палци,без които спокойно да бъркат в едномесечния бюджет на семейството на някоя психоложка,скрит в дамската й чанта!ПОСТАВИ СЕ ТИ!Казах ти-живей като тях,не сред тях!
Цитат :
Кой те съди ,бе момиче ,питай ме съда ли те какво?Светвам ти една червена лампичка .Просто не искам някое дете отново да загине.И поне съм сигурна ,че на теб вече няма да ти се случи,защото дори и да не се съгласяваш с мен сега ,ще си нащрек и няма да позволиш това да се случи
.
Ето пак те пере тока здраво...Просто не искала някое дете да загине..То от моята предубеденост що деца си отидоха млади и зелени...не е за разправяне..Смешно ми е Laughing Трябва да спра,че ми идваш в повече.Светни си твоята лампа,на моята й свалих крушката!Нямам нужда от промиване на мозъка!
Надявам се да не ме безпокоиш с примерите си.Другия път си избери друг обект за учебната презентация.
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
avatar

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Сря 19 Май 2010, 19:51

Цитат :
МОЛЯ?!!!!Да разбирам ли правилно-искаш да ти се извиня,че живееш в цигански квартал?!
Не, трябва да се научиш да четеш.Защото първо след грешните предположения,че не съм имала възможността да познавам цигани изписа много неадекватни неща .Не си призна ,че си сгрешила с предположенията си.За това трябваше да се извинеш.После се хващаш за епитета "цигански" квартал ,който е плод на ограничено мислене и недостатъчна информация,незнаейки ,че всъщност "Красна поляна " не е цигански квартал ,а ти продължаваш да го повтаряш за да изтъкнеш ,че си нещо повече от мен,е не си .Хайде информирай се малко повече преди да пишеш пълни глупости.

Цитат :
Не доктор на науките,академик да станеш ефекта е нулев!Знеш ли колко висшисти познавам,които на хартия са интелект за завиждане,но на практика са кръгла нула..всички се борят за обществен ред и чистота,но не пропускат да си хвърлят опаковката от вафла на метри от кошчето..Ти не се различаваш.
Това също са стереотипи,плод на ограничено мислене и опростена представа за света.Дано не са и твое оправдание да тънеш в невежество.Неразбираш ли ,че винаги ,когато използваш думата всички вероятността ти за грешка е огромна,защото не отчиташ индивидуалните различия.
И откъде си толкова сигурна ,че аз не съм по-различна.Виж препоръчвам ти добре да обмисляш какво пишеш и ако не си сигурна в нещо по-добре не го пиши,не се излагай така.
Цитат :
Ето пак те пере тока здраво...Просто не искала някое дете да загине..То от моята предубеденост що деца си отидоха млади и зелени...не е за разправяне..Смешно ми е Трябва да спра,че ми идваш в повече.Светни си твоята лампа,на моята й свалих крушката!Нямам нужда от промиване на мозъка!
Много си измисляш,от твоята предубеденост си е твое интепретиране,но от такава предубеденост вече е различно.
Чакай да те питам нещо тебе ,ако те нападне някой бял човек ,ти ще си склоонна ли да стигнеш до извода ,че всички бели са опасни ,не може би ще стигнеш до извода ,че всички хора са такива?
Цитат :
Надявам се да не ме безпокоиш с примерите си.Другия път си избери друг обект за учебната презентация.
Ти и без това нямаш желание да учиш ,пък и щом не ги четеш моите чаршави,защо пишеш по тях.
Радвам се все пак ,че се включи точно в тази тема ,защото си страхотен пример за дълбоко предубеден човек фактически неподатлив на информация.А това ми е ясно и не знам защо реши ,че искам да ти промивам мозъка ,ти по отношение на предрасъдъците си безнадежден случай ,никой не би си хабил енергията.Пък и твоите предрасъдъци са си твой проблем.Просто не е редно да ми правиш оценки и да използваш епитети,етикети и пр. (говорищи за липса на интилигентност)при условие,че представите ти за мен са погрешни,не ме познаваш .Всъщност за това не е добре да говориш за другите,говори за себе си,защото вероятността ти за грешки ,иначе ще е голяма,а както разбирам ,ти нито виждаш грешките си ,нито си склонна да си ги признаеш.Малко ми наглееш вече толкова неща ми преписа плод на твоята фатназия.
Аз мисля да не си губя повече времето с теб.
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Чет 20 Май 2010, 10:51

Цитат :
Не, трябва да се научиш да четеш.Защото първо след грешните предположения,че не съм имала възможността да познавам цигани изписа много неадекватни неща .Не си призна ,че си сгрешила с предположенията си.За това трябваше да се извинеш.После се хващаш за епитета "цигански" квартал ,който е плод на ограничено мислене и недостатъчна информация,незнаейки ,че всъщност "Красна поляна " не е цигански квартал ,а ти продължаваш да го повтаряш за да изтъкнеш ,че си нещо повече от мен,е не си .Хайде информирай се малко повече преди да пишеш пълни глупости.
Абе момиче,ти в ред ли си?Колкото и да се старая ми е трудно да окачествя проблема ти.Първо биеш барабана,за да акцентираш на факта,че живееш сред цигани,подчертаваш го за да ми демонстрираш колко" навътре "си с начина им на живот,как едва ли не трябва да ги съжалявам,защото са жертви на незаслужена предубеденост,приятелката ти била циганка,колегата ти бил циганин ,израстнала си била сред тях ,след което засегнтата от собствената си истина се обиждаш,че кварталът ти бил цигански?!Дали елементарната логика ме лъже,или имаш проблем с ориентацията в понятията.За пореден път го доказваш.Ти се хващаш за епитета "цигански"драга,не аз.Майка Тереза от "Красна поляна"...
Нека ти споделя,като живееща в друго измерение ,че ако мога бих се телепортирала на минутата да разцелувам кмета ви Чакъров за адекватното му отношение към тази паплач.И като добре осведомена ,опровегравайки нападките ти,че ми липсва инфо ще ти "светна лампичка",че съм имала възможността да мина през въпросния ти квартал..за мой ужас.Излишно е да илюстрирам отвращението си .Жал ми е за българите,живеещи там!
Цитат :
Това също са стереотипи,плод на ограничено мислене и опростена представа за света.Дано не са и твое оправдание да тънеш в невежество.Неразбираш ли ,че винаги ,когато използваш думата всички вероятността ти за грешка е огромна,защото не отчиташ индивидуалните различия.
И откъде си толкова сигурна ,че аз не съм по-различна.Виж препоръчвам ти добре да обмисляш какво пишеш и ако не си сигурна в нещо по-добре не го пиши,не се излагай така.
Нека представата ми за света бъде опростена,бедна ти е фантазията колко горда съм с предразсъдъците и предубедеността си що се касае до това племе!Нищо по-долно не би ме отвратило от близък кадър на ромки(да не ги нарека мангалки,че не е етичноSmile,готови да смачкат буквално бременна в 8-9 месец българка с малко дете на ръце,чакаща реда за помощите си,борещи се да се доберат първи до кокала!"Ограниченото ми мислене" ме удържа да не се впусна в очертаващото се меле,задоволих се единствено със скърцане на зъби поради простата причина,че за разлика от тях моите разбирания за разчистване на сметки не се решават със сбирка на родата ,подготвена с брадви и ножове за ръкопашен бой!Плюя на тази измет и няма сила в този свят ,която ще ме накара да се срамувам от факта!
Само за сведение ще ти призная,че обкръжението ми е пълно с африканци,бразилци,португалци,мексиканци,американци,китайци,руснаци,монголци ,германци,италиянци,французи,англичани и пр.,но между тях няма един човек,от който да изпитам дисонанс,погнуса или отвращение.По-продажен,крадлив и мръсен народ от нашите цигани за мен няма и ако имах власт ти гарантирам,че газовите камери за евреите в Аушвиц щяха да им се сторят като разходка сред звездите в космическа совалка!
Цитат :
Ти и без това нямаш желание да учиш ,пък и щом не ги четеш моите чаршави,защо пишеш по тях.
Нямам желание да уча соц -психологическите ти разработки,права си.Предпочитам да разчитам на житейския си опит и наблюденията си,фокусирани от допира ми с паразитите,които ти така горещо защитаваш,а пиша по чаршаВите ти първо ,понеже разсъждавам ,не преписвам нечии трудове и второ,защото няма да допусна подобна намеса в закостенелите си схващания!Препоръчвам ти след като си избършеш потта от цитиране на лекции по темата да си вдигнеш щорите и да погледнеш навън дали колегата ти циганин не се е скрил зад вратата на блока изнасилвайки някоя заблудена твоя колежка...Ако не е,му звънни и го покани да живее във вас,храни го,пои го и му гледай сеира,ако след десетата минута портфейла ти е на мястото си,но празен си скъсай дипломата!
За втори път те предупреждавам да не ме занимаваш със себе си,разбирам,че всеки живее с лудостта си и непременно държи да я натрапи в лицето на останалите без значение дали ще го играе сърцераздирателно,скрито зад непонятни за самия него термини или желание за изява пред публика,но добронамереността ти ,подкрепена с Х и У успява единствено да ме разсмее!За мен света не се изчерпва с фикс-идеята за интеграция на циганите и самата мисъл за това ме кара да се чувствам пълноценна!
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Съб 22 Май 2010, 12:29

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-05-22&article=325705

Цитат :

Наши сводничат на децата си в Бордо

Деветима българи са принуждавали собствените си малолетни синове да проституират във Франция. Скандалният случай бе разкрит в Бордо при съвместна френско-българска операция, която увенчала четиримесечно разследване. Арестите на четиримата мъже и петте жени, които са роми и са на възраст между 33 и 44 години, са били извършени в началото на седмицата, пише "Фигаро". Информацията за ромите била подадена от българска страна.
Задържаните, които са от различни семейства, принуждавали децата на възраст между 12 и 16 години да проституират на улицата. Френските медии съобщават различни данни за броя на експлоатираните деца - между 8 и 20 момчета. "Не може да се говори за класическа сводническа мрежа, тъй като семействата са действали сами, но това е първият случай в подобен мащаб във Франция", коментира заместник-прокурорът на Бордо Аньес Обоен. При обиските на апартаментите на ромите, които са от района на Пещера, са открити 8000 евро. Полицията решила да действа срещу групата, тъй като мрежата се разширила и много клиенти извън Бордо били привлечени към мястото, където момчетата предлагали сексуални услуги. Срещу задържаните са повдигнати обвинения в сводничество и ако бъдат осъдени, могат да получат между 10 и 15 години затвор и от 1,5 до 3 млн. евро глоби.

И още малко за предубедеността ми..с днешна дата!Гордата ни "извадка" за френското общество заслужава поклон..доземи!Изобретателността на племето е шашнала и заместник-прокурор,но моля никой да не ги сочи с пръст!
Не е лесно предполагам поколения наред да се трудят за тази си репутация и как си представяте се понася предубедеността на хората към тях?!
След пълната програма за пред българите,следва да покорят и Европа!Ура за нашите цигани!Да ги приветстваме с бурни овации! Можете повече братя роми ,настъпете здраво и не се поддавайте на френската власт-тя е боса в информацията си за вас,най-вероятно е и с опростена представа за света и тъне в невежество!Покажете й на какво сте способни,открийте индивидуалността си за слепотата й!Ако не поддаде на нагледни демонстрации в развитието на проституцията като отрасъл пробвайте да й светнете крушката, че
Цитат :
създаването на стереотипи означава да позволим на тези малки картини в главите,които ни помагат да инпретираме света,който виждаме да доминират мислененето ни,като ни карат да преписваме еднакви особености на всеки индивид ,сред членовете на тази група.
!
С разпространението на тази информация се ангажирам да ви представя на бъдещ доктор на науките,(в скоби българин),който с радост ще подкрепи всичките ви бъдещи творчески планове!Мерси на френски за вниманието! Very Happy
Върнете се в началото Go down
Бебсън
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 529
Регистриран : 19.11.2010
Послание : Алергична към простаци

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Нед 05 Дек 2010, 01:53

Аз малко със срам си признавам...
Искам да разкажа една история. По стечение на обстоятелствата се познавам с един мъж, който изглежда чудесно, красив, висок, атлетичен, мъжествен. Не е мой тип, но искам максимално правдиво да го обрисувам.
Един ден се случи, че се запознах с жена му. Да ви кажа, в първия момент си помислих, че му е майка Embarassed Тя е ниска, трътлеста, с огромни очила с дебели рамки, няма и помен от прическа, грим или някакъв подбор на дрехи. Ако е имало някаква суетност у нея, е изчезнала много, много отдавна.
Те двамата един до друг...изглеждат гротескно.
Срам ме е да си призная. Но робувам на предразсъдъци. Трудно ми е да повярвам, че тя му дава това, от което той има нужда.
Това е глупаво!!! Откъде-накъде решавам, че след като тя изглежда като стара съсипана кобила, не е прекрасен човек? И че след като той изглежда като Давид на Микеланджело, не е говедо по душа?
Искам да не съм предубедена, но не е лесно.
Ще потретя - срамувам се от това, което признах. И го казвам на глас само за да ми остане по-жив спомен и да ми държи влага следващия път, когато тръгна с предубеденост напред в отношенията си с хората.
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 35
Послание : при делфините

ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   Нед 05 Дек 2010, 16:44

Shocked Останах безмълвна...

Аз съм предубедена към циганите. Не искам да съм, но съм... Преди години хванах една да ми рови в чантата... в един магазин друга да се опита да измъкне портмонето на приятелка докато разглеждахме обувки. И това е някаква защитна реакция... мине ли някой покрай мен и си придърпвам чантата. Сигурно е невъзпитано, но когато си го преживял и спираш да мислиш кое е редно и кое не.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА   

Върнете се в началото Go down
 
За ПРЕДУБЕДЕНОСТТА
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Да си поговорим на воля-
Идете на: