AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 Видове МУСАКА

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

Видове МУСАКА Empty
ПисанеЗаглавие: Видове МУСАКА   Видове МУСАКА EmptyПет 26 Фев 2010, 17:41

ВЕГЕТАРИАНСКА МУСАКА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1кг. картофи
2 моркова
300гр замразен грах
2 глави лук/стар/ или 3 стръка пресен зелен лук
1/2 чаша ориз
1 чаша домати или доматен сок
1 супена лъжица подправка "Вегета"
черен пипер,червен пипер,щипка сол,чубрица


За заливката :
3 яйца
1-1/2чаша прясно мляко
150 гр. кашкавал
щипка сол,щипка червен пипер


Приготовление:
Нарязваме лука и морковите на кубчета и ги задушаваме в олио.
Добавяме нарязаните на кубчета картофи,ориза , грахът и заливаме с 2 чаени чаши
врящ бульон или вода с добавени 2 супени лъжици олио в нея.
Печем на силна фурна около 20 минути,след това посоляваме,
добавяме доматите,чубрицата и печем докато картофите станат готови.

разбиваме млякото с трите яйця,добавяме щипка сол и щипка червен пипер.
Размесваме всичко ,заедно с настърганият кашкавал и две лъжици брашно,
за по-голяма плътност на заливката.
Заливаме мусаката и продължаваме печенето,до получаването на златиста коричка.

ДОБЪР АПЕТИТ!
Днес и аз ще се пробвам ,да направя това изкушение. geek
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

Видове МУСАКА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Видове МУСАКА   Видове МУСАКА EmptyПет 26 Фев 2010, 18:46

Мусака с гъби

Продукти: килограм картофи, 250 г кайма, 300 г гъби, 1 морков, една глава лук, 3-4 скилидки чесън, червен пипер, сол на вкус, 2-3 домата

за заливката няколко яйца, прясно мляко и малко брашно, сол на вкус.

кашкавал около 200 г

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещена мазнина, добавя се каймата, настъргания морков и настърганите скилидки чесън. Добавя се една чаена чаша вода, гъбите се режат на колелца и се прибавят към каймата, доматите се настъргват и те се прибавят, добавя се червен пипер и сол на вкус, както и още 2-3 чаши вода (толкова, че когато сместта се изсипе при нарязаните на кубчета картофи в тавата да ги покрият.

Пече се до готовност, прави се заливка от продуктите и малко преди да е готово се настъргва кашкавала Smile
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

Видове МУСАКА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Видове МУСАКА   Видове МУСАКА EmptyПет 26 Фев 2010, 18:55

МУСАКА С ПАТЛАДЖАНИ

ПРОДУКТИ
600-700 г кайма (телешка или смес)
3-4 средно големи патладжана (сини домати)
4-5 средно големи картофа
4-5 средно големи червени домата
2 глави кромид лук
Подправки:
магданоз, черен пипер, кимион, риган, червен пипер

За заливката:
3 супени лъжици брашно
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме сините домати на филийки,
осоляваме и ги оставяме да се отцедят.
След това ги запържваме леко.

Съвет:
Препоръчвам пърженето на сините домати да стане няколко часа по-рано,
защото поемат много мазнина.

След това изцеждам мазнината и с нея задушавам лука и каймата.

Нарязваме картофите на кръгчета и ги запържваме до полуготовност.
Нарязаният кромид лук задушаваме с малко олио и вода.
Прибавяме каймата, нарязани на ситно 2 домата и подправките.
С малко вода задушаваме до готовност.

На дъното на подходяща тава нареждаме картофите,
слагаме отгоре пласт от каймата.
Следва ред патладжани, кайма и т.н.
Завършваме със сини домати.
Най-отгоре се покрива с нарязани тънки филийки червени домати.
Заливаме с приготвения сос бешамел и запичаме не повече от половин час.

ДОБЪР АПЕТИТ! cheers
Върнете се в началото Go down
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

Видове МУСАКА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Видове МУСАКА   Видове МУСАКА EmptyЧет 25 Мар 2010, 19:22

Тази рецепта ,не е точно мусака,
но понеже е с картофки ..я поставям тук Very Happy
Супер вкусно става и много лесно за приготвяне!
СОНЧЕ.. Видове МУСАКА 992290


Картофена запеканка

Продукти:
2 кг картофи
600 мл прясно мляко
10 с.л. олио (може и на око)
200 гр настърган кашкавал
подправки на вкус

Приготвяне:
Картофите се нарязват на пръчици и се слагат в тава за печене.
Заливат се с прясното мляко и се добавят подправките.
Разбъркват се добре, за да се разпределят равномерно в тавата.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса до готовност на картофите.
Изважда се от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до златисто.

Видове МУСАКА 217z
Върнете се в началото Go down
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

Видове МУСАКА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Видове МУСАКА   Видове МУСАКА EmptyЧет 25 Мар 2010, 19:34

Арабска мусака Видове МУСАКА A73facc649cbt

1 патлажан (400 г.)
5-6 картофа (примерно 0,5 кг.)
за соса:
70 г. краве масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч мляко
2 ч. л. пилешки бульон сух
мускатово орехче
бял пипер, сол
1 яйце
50 г. моцарела

За плънката:

0,5 кг. кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 домат
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. копър и магданоз
малко мускатово орехче
къри
сол, пипер
босилек, розмарин
¼ ч.ч червено вино

Патладжана нарежете на кръгчета, сложете в подсолена вода
и оставете за 20-30 мин.
След това отцедете и запържете до полуготовност.
Сложете на салфетка да попие мазнината.
Картофите нарежете на кръгчета и изпържете до полуготовност.
Отцедете.
Лука запържете до златисто, добавете каймата, след това настъргания домат,
чесъна, подправките. Налейте виното и задушете под капак като периодично разбърквате.
В тава наредете запържения патладжан,
отгоре каймата и най отгоре картофите.
Приготвяме сос Бешамел от продуктите и след като изстине
леко разбиваме в него яйцето и разбъркваме.
Заливаме с него мусаката. Отгоре настъргваме моцарела
и печем в нагрята до 180С фурна около 40 мин.


източник: Alenkii


http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...?topic=1582.45
Върнете се в началото Go down
Sponsored content





Видове МУСАКА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Видове МУСАКА   Видове МУСАКА Empty

Върнете се в началото Go down
 
Видове МУСАКА
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: