AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...

Go down 
АвторСъобщение
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...   Вто 20 Окт 2009, 13:41

Marcy написа:

Лазаня с кайма и бешамел

Продукти:
500 гр кори за лазаня - препоръчвам италиански да си купите
500 гр кайма
500 гр домати - може и от консерва, но не пюре или сок
500 мл прясно мляко
3 супени лъжици брашно
масло, кашкавал, олио, чесън, лук, сол, черен пипер, захар

Приготвяне:
Каймата: В малка тенджерка с 4-5 лъжици олио задушете 1 глава лук, нарязана на дребни кубчета. Добавете каймата и доматите - обелени и нарязани. Варете при непрекъснато бъркане. Когато каймата е почти сварена прибавете сол на вкус, 1 чаена лъжичка захар, няколко счукани скилидки чесън, черен пипер.

Бешамел: Разтопете в съдче 50 гр масло и малко олио. Сложете брашното и бъркайте до леко златист цвят. Прибавете свареното и охладено мляко. Посолете. Бъркайте с тел, да не стане на "вълци", докато стане на гъста каша. След като отстраните от огъня добавете още малко масло.

Лазаня: Варете корите за лазаня според инструкцията на производителя.

Редене: Намажете дъното на тавичката със слой бешамел. Наредете ред кори. Покрийте с бешамел и отгоре от соса с каймата. Оформете по същия начин 3-4 пласта като ръсите и настърган кашкавал или сирене между слоевете.Отгоре залейте с останалия бешамел . Гарнирайте със сирене и малко масло. Запечете във фурна на 180 градуса за 30 минути. Сервирайте лазанята топла с настърган кашкавал отгоре.
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...   Вто 20 Окт 2009, 13:52

Marcy написа:
Пелмени "Мечтата на мързеливеца"

Продукти:
Замразени пелмени
Равни количества сметана и майонеза
2 кисели краставички - нарежете на дребно
сол, 2 скилидки чесън

Приготвяне:
От продуктите разбъркайте сос. Добавете пелмените, както са замразени.
Намаслете си тавичка и излейте сместа. Поръсете с копър.
Печете на 180 градуса 15-20 мин
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 36
Послание : при делфините

ПисанеЗаглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...   Пет 13 Ное 2009, 17:03

Равиоли с гъби и масло



За тестото: 2 яйца, 1 ч.ч. вода, сол, брашно

за Пълнежа: 300 г гъби, 1 кубче гъбено бульонче (стрито), 200 г кайма



Замесва се еластично тесто и се оставя в хладилника за половин един час. През това време се приготвя пълбежа. Гъбите се режат на ситно и се задушават в малко масло заедно с каймата, прибавя се стритото кубче, разбърква се добре и се снема от огъня.

Слага се тенджера с вода към която се прибавят малко сол, малко олио и малко оцет.

Докато започне да ври се подготвят равиолите. Разточва се тънка кора от която с помощта на чашка се изрязват кръгчета. В средата се поставя от пълнежа и се сгъват на полумесечета като се притискат много добре краищата. варят се 10-15 минути.

Отгоре равиолите се поливат със запържено олио с червен пипер. Мислех да направя доматен сосо, но не ми остана време и реших, че така също ще са много вкусни.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 36
Послание : при делфините

ПисанеЗаглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...   Пет 13 Ное 2009, 17:04

Канелони с кайма





Продукти: 1 пакет канелони
За пълнежа 300 грама кайма, 400-500 грама домати, обелени и нарязани на кубчета, 2 пиперки нарязани на ситно, 200 грама топено сирене, 1 чаша и половина кашкавал, настърган, 1 глава лук нарязан на ситно, подправки по избор и сол и едно яйце.
За соса: 600 грама доматено пюре, чаша вода, чесън, сол, лъжичка захар, босилек
кашкавал чаша и половина, топено сирене за отгоре.

запържва се лукът, прибавят се каймата и останалите продукти без кашкавала, сваля се от огъня и след като изстине се слага и кашкавала и яйцето.

Приготвя се сосът от продуктите и се оставя настрана.

Канелоните се пълнят като в краищата се потапят в брашно. Подреждат се в тавичка.



Изсипва се отгоре соса. Трябва да ги покрива напълно. Слага се топено сирене на парченца и настърган кашкавал една чаша.

Завива се с фолио и се пече 30-40 мин при 200 градуса. След това се маха фолиото и се наръсва с половин чаша кашкавал. Оставя се да се запече докато се зачерви
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...   

Върнете се в началото Go down
 
ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ...
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: