AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 СУБПРОДУКТИ

Go down 
АвторСъобщение
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: СУБПРОДУКТИ   Вто 20 Окт 2009, 12:22

Очаквам предложения за вкусни рецепти!
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: СУБПРОДУКТИ   Вто 20 Окт 2009, 12:25

Крис написа:
Гювечета със сърца

Продукти:
150г пилешки сърца
150г воденички
1 глава кромид лук
200мл домати от консерва
1 морков
200мл вода
100мл олио
100мл червено вино
1ч.л. сол
1ч.л. сушен риган
4 люти зелени чушлета

Приготвяне:
Сърцата и воденичките се измиват добре на течаща вода и се слагат настрана. Взема се дълбока тенджера, налива се 500мл вода и се пускат вътре воденичките и сърцата. Съда се слага на включен котлон. Дреболиите е добре след като кипнат да се смени водата, да се налее наново чиста вода и така се връща отново тенджерата на загретия котлон. Оставят се да поврат 30 минути. През това време се подготвят зеленчуците. Морковът се остъргва, измива и нарязва на колелца с къдраво кухненско ножче. Лукът се обелва, измива и нарязва на филийки. Зелената чушка се измива, изтърбушва и се нарязва на колелца. След като минат 30 минути, сърцата и воденичките се отцеждат от водата. Вземат се 4 гювечета. Във всяко едно от тях се слага равно количество сърца и воденички. Отгоре във всички по равно се разпределят нарязаните зеленчуци. Доматите се разпределят в гювечетата. Налива се вода във всеки съд един пръст под нивото на продуктите. Слага се от червеното вино. Всяка гозба се поръсва със сол и билка сушен риган. Накрая се разпределя олиото по равно. В ястията може да се сложи по едно люто чушле. То ще придаде леко пикантен вкус на задушените дреболии. Гювечетата се слагат за печене в умерено загрята фурна 180- 200 градуса. Пекат се 40- 50 минути. Сервират се топли.
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: СУБПРОДУКТИ   Вто 20 Окт 2009, 12:26

Крис написа:
Продукти:

За сърчицата:

500 грама пилешки сърчица
100 грама гъби
2 с. л. соев сос
пилешко бульонче
сол
черен пипер
120 гр. краве масло

За арпа-фидето:

2/3 пакет арпа-фиде
три скилидки чесън
50 гр. краве масло и две супени лъжици олио или зехтин
200 грама гъби
две гъбени бульончета
соев сос

Приготовление:

Задушени сърчица:
Сърчицата се измиват, изчистват и се накисват за една вечер в ракия или водка, за да се сготвят по-лесно. На другия ден (или в краен случай след час и половина) се отцеждат от алкохола, измиват се и се отцеждат пак, полагат се в йенска тенджера, наръсват се със соевия сос, черния пипер и разтрошеното пилешко бульонче, слагат се гъбките, отгоре се слага кравето масълце и така полученото творение се бута във фурната, където не е зле да се пече къмто час и половина на около 220 градуса със захлупен капак, за да се задуши хубаво. По някое време капакът се маха, целта е сърчицата да останат само на мазнина. Друга течност не се добавя!!!

Арпа-фиде с гъби:

В тенджерка, най-добре тефлонова, се разтапя кравето масло с олиото и се запържват три счукани/пресовани/нарязани на ситно скилидки чесън. Преди да са се препържили, се слага да се запържи и арпа-фидето до златисто, добавя се соевият сос, гъбите – нарязани ако са по-едри и цели, ако са по-дребнички, мления черен пипер и се долива вода. Като заври се слага и гъбеното бульонче. В никакъв случай на средния ламер не се позволява да му текне брилятната идея да измие арпа-фидето, след като се е сварило, щото има вечното ми и страшно проклятие!!!!!

Готовите сърчица се сервират върху канапе от арпа-фиде, пият бира. Може и вино.

Laughing
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: СУБПРОДУКТИ   Вто 20 Окт 2009, 12:29

Marcy написа:
Пилешки сърчица - винен кебап

1 кг пилешки сърца
1 голям морков
1 глава лук
1-2 скилидки чесън (по желание)
1 чаша червено вино
1 лъжица брашно
3 лъжици доматено пюре
червен пипер, черен пипер, сол, 2-3 листа дафинов лист, 2-3 щипки захар

Сварявате сърцата във вода. Почти никога не готвя със сурови меса.
Настъргвате моркова, лука и чесъна. Размивате брашното с доматеното пюре.
В дълбок съд с малко мазнина "обръщате" за кратко сърцата. Добавяте зеленчуците. Запържвате малко. Прибавяте червения пипер. Доливате виното и изчаквате да поври, за да се редуцира виното. Слагате брашното с доматеното пюре, подправките. Доливате вода да покрие сърцата. Не използвам бульона от варенето на сърчицата - не ми ухае приятно. Но ако ви харесва, прибавете него. Чак сега захлупете и намалете огъня да къкри.
Сервира се върху ориз ( много подходяща е рецептата на Крис за арпа-фиде), върху картофено пюре или пюре от патладжани.
Интересен е стандартът за сервиране: вземате малка купичка (някоя на детето) и поставяте на дъното няколко сърца - по възможност повече. Допълвате купичката до горе със сварения ориз или пюре. Обръщате върху плитка чиния. Поливате от винения сос около купчинката на венец.
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
avatar

Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: СУБПРОДУКТИ   Вто 20 Окт 2009, 12:36

Marcy написа:
Препоръчвам бразилските пилешки дробчета, които се продават в БИЛЛА. Винаги отпускат достатъчно сосче, когато ги пържа и не изсъхват. Не се налага да добавям течност. Ако ти допада, опитай да си приготвиш по следния начин:
- 1 кг дробчета слагаш в съд за пържене на котлона с малко мазнина - олио или зехтин, което предпочиташ. В началото бъркаш енергично, за да се "запечатат" от всички страни. Затова се слагат в предварително загрятата мазнина. И все пак не твърде енергично, че да се накъсат.
- можеш да добавиш кубче гъбен или пилешки бульон
- проверяваш течността дали е достатъчно - в смисъл дали има толкова бульон, колкото сосче искаш да има в ястието ти. Аз предпочитам да не добавям течност, но ти си писала, че искаш сосче. Дробчетата стават много хубави, ако добавите бира. Но за рецептата с гъби мисля, че ще е по-удачно бяло вино. Бирата има агресивен аромат. Ако не искаш алкохол, може и малко газирана вода - номерът е в газировката.
- нарязваш си гъбите и по желание 1 глава лук на полумесеци
- зеленчуците се прибавят, когато видите, че дробчетата са останали на мазнина - това подсказва, че са почти готови. Опитайте!
- сол и черен пипер добавям непосредствено преди да сваля ястието от огъня - солта стяга месата и затруднява сготвянето им, ако се слага по-рано. Носи и свеж магданоз - и той не се нуждае от топлинна обработка.
- кашкавалите вече не са това, което бяха и затова препоръчвам да се поръсват върху вече готови ястия, за да не се "смие" и да се превърне в мазнотия. Даже направо върху сервираната порция поръсете настърган кашкавал или пък сложити отрязани тънки плочки - топлината ще ги размекне.
Добър апетит!
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
avatar

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 36
Послание : при делфините

ПисанеЗаглавие: Re: СУБПРОДУКТИ   Пет 13 Ное 2009, 17:19

Пилешки дробчета с лук и топено сирене

Преди повече от 4 години в едно заведение си бяхме поръчали такива дробчета и вкъщи се опитах да разгадая рецептата и се получи почти като това което бяхме опитали тогава. Нужни са ви: 1 тарелка пилешки дробчета, 1 кутийка топено сирене, праз лук (всъщност може и кромид да се използва ако нямате праз), чаша вино, подправки на вкус,малко мазнина, сол.

Дробчетата се запоржват до побеляване в мазнината добавя им се нарязаният на дребно лук и виното + половин чаша вода и се оставя на бавен огън под каак да поври хубаво докато течността намалее наполовина. Добавя се топеното сирене и се оставя още малко докато сиренето се разтопи. Може да се експериментира и с други сирена, да се добави малко синьо и т.н.

Става бързо и е много вкусно. Близки и приятели които не обичат дробчета си облизаха пръстите Smile
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: СУБПРОДУКТИ   

Върнете се в началото Go down
 
СУБПРОДУКТИ
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: