AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Чили кон карне

Go down 
АвторСъобщение
Marcy
AVATурист
AVATурист
avatar

Брой мнения : 132
Регистриран : 12.04.2009
Age : 47

ПисанеЗаглавие: Чили кон карне   Сря 20 Май 2009, 00:03

Всичко се слага в по-дълбок тиган или в тенджера, ако нямате такъв. Продуктите се добавят, за да се позапържат в малко олио, в следната последователност:
1 голяма глава лук (нарязана), 2-3 скилидки чесън (ако обичате повече, слагате повече)
1 зелена чушка
0.500кг телешка кайма или кълцано телешко
0.300кг варен едър бял боб (консерва)
0.300кг варен червен боб (консерва)
0.250кг варена царевица (консерва)
1 супена лъжица червен пипер
2 накълцани люти чушки
кимион, риган, сол
Задушава се с 1 чаена чаша вода

Харесвам я тази рецепта, защото е бърза. Обикновено държа в кухненския шкаф изброените консерви.
Това ми е оригиналната рецепта. Но, разбира се, махате това, което не ядете във вашето семейство и пак става. Аз не употребявам кимион, пък риган рядко ми се намира. Като няма чушка, не слагам. Снощи забравих да купя царевица и сложих домати от консерва.
Моят секрет: Във всички манджи с домати прибавям по малко захар.
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
avatar

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Чили кон карне   Сря 20 Май 2009, 00:18

Това е и моята рецепта! И ние много я харесваме и...наистина е лесна и вкусна! Освен това позвлява и много фантазия! cheers pig
Върнете се в началото Go down
Принцеса
AVAФен
AVAФен
avatar

Брой мнения : 1410
Регистриран : 26.04.2009
Послание : някъде там

ПисанеЗаглавие: Re: Чили кон карне   Пет 12 Юни 2009, 12:00

не съм я пробвала но ше я опитам непременно
Върнете се в началото Go down
Jiorjita
AVATурист
AVATурист
avatar

Брой мнения : 119
Регистриран : 13.04.2009
Age : 38
Послание : София

ПисанеЗаглавие: Re: Чили кон карне   Вто 11 Авг 2009, 17:27

Много е готинаааааааааа, малко мексиканска. Тя всъщност май е мексиканска.
Готвя я отвреме-навреме и много я обичаме, заради лютото Razz
Върнете се в началото Go down
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Чили кон карне   

Върнете се в началото Go down
 
Чили кон карне
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: