AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО

Go down 
5 posters
АвторСъобщение
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyСря 15 Апр 2009, 04:20

Хайде, на пържолките, манджичките и всякакви ястия със свинско месце!


РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО 011423052
Върнете се в началото Go down
ЗАХАР
AVAЛюбист
AVAЛюбист
ЗАХАР


Брой мнения : 720
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : на земята

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyСря 15 Апр 2009, 04:24

Водна много хубави теми ще пусна нещо след малко Cool
Върнете се в началото Go down
ЗАХАР
AVAЛюбист
AVAЛюбист
ЗАХАР


Брой мнения : 720
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : на земята

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyЧет 16 Апр 2009, 08:50

Задушено свинско филе


* 600 г свинско филе
* 50 г масло
* 1 скилидка чесън
* 2 глави кромид лук
* 2 бр. домати
* 1 бр. патладжан
* 1 бр. люта чушка
* 1/2 ч.ч. (100 мл) бульон
* 1 ч.ч. (200 мл) червено вино
* черен пипер
* сол

Свинското филе се натрива с чесъна, счукан със сол, поръсва се с черен пипер, месото се поставя в сгорещено масло и се изпържва от всички страни. Прибавят се нарязания на парченца лук, попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, нарязания на парченца патладжан, лютата чушка, виното, задушава се малко, налива се бульон и се пече под похлупак до омекване в слаба фурна. Поднася се с пържени картофи
Върнете се в началото Go down
ЗАХАР
AVAЛюбист
AVAЛюбист
ЗАХАР


Брой мнения : 720
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : на земята

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyЧет 16 Апр 2009, 08:52

Яхния от свинско месо с картофи

Яхния от свинско месо с картофи


* 1 кг свинско месо
* 1 кг картофи
* 1 голяма глава лук
* 100 г маслини
* 2 бр. опечени чушки
* 2 дафинови листа
* риган
* сол
* олио
* червен пипер
* 300-400 г домати от буркан

В олио се запържва месото за 5 минути без да се бърка, след това се добавя лука, после червения пипер и той да се запържи и накрая гореща вода да покрие месото. Оставя се да покъкри. Нарязват се картофите на шайби и се прибавят към месото заедно с маслините и чушките нарязани на едри парчета. Добавя се още вода да покрие картофите, подправките и пасираните домати. Вари се докато се сварят картофите.
Върнете се в началото Go down
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyЧет 16 Апр 2009, 11:51

Свинскo задушено

600 г свинско месо от бут
, 200-220 г ориз , 2 домата , 2 глави лук ,
2 скилидки чесън , 1 червена чушка ,
1 кубче пилешки бульон , 5 с. л. олио ,
сол на вкус
за панировката:
4-5 с. л. брашно , 1/2 ч. л. кимион ,
1/2 ч. л. кориандър , 1/4 ч. л. чесън на гранули ,
1/4 ч. л. черен пипер , сол на вкус
Приготвяне:
В найлонова торбичка се смесват брашното, кимионът, чесънът на гранули, черният пипер, кориандърът и солта за панировката.
Месото се нарязва на малки парчета, изсипва се в плика и се овалва добре.
След това всичко се пресипва в голяма цедка и ненужното брашно се изтръсква.
Месото се запържва в тенджера с предварително загрято олио.
Изважда се в чиния.
Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват за 2-3 минути в олиото,
в което е пържено месото, като чесънът и доматите се слагат малко по-късно.
Когато зеленчуците се запържат, месото се връща в тенджерата, посолява се, налива се малко вода и се задушава 15-20 минути.
Оризът се сварява в овкусена с пилешки бульон вода.
Кебапът се сервира с гарнитура от ориз .
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:43

Свинско филе със синьо сирене и маслини
Комбинацията от синьо сирене и маслини е невероятна.



За 2 порции

Продукти:

* 600 г свинско филе
* 1 глава кромид
* 200 г маслини без костилките
* 130 г синьо сирене
* 1/2 малка кофичка заквасена сметана
* 30 г масло
* 2 с. л. олио
* 75мл бяло вино
* черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото и маслото до златисто, подправя се с черен пипер.
2. Прибавя се месото, залива се с вода и ястието се захлупва с капак и се оставя да къкри на умерен котлон за половин час.
3. Когато месото се свари, се изважда с решетеста лъжица. На негово място се поставят маслините и намачканото с вилица синьо сирене. Добавя се сметаната и се разбърква.
4. Оставя се още 5-10 минути на тих огън.
5. Месото се поднася, нарязано на филийки и полято със соса.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:43

Пържоли с гъбен сос
Време за приготвяне: 30 минути


За 5 порции

Продукти:

5 пържоли
1 кафеена чаша брашно
1 кафеена чаша олио
лимонов сок

За соса:

1/2 кафеена чаша брашно
1 чаена чаша стерилизирани гъби
30 г масло
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пържолите се начекват, поръсват се с лимонов сок, черен пипер и сол. Потапят се в брашното и се изпържват в сгорещена мазнина.
След като се прецеди, в нея се задушават и гъбите.
2. Прибавя се брашното и леко се запържва, налива се постепенно вода, докато се получи сос с желаната гъстота, който се вари 5 - 6 минути.
3. Отстранява се от огъня и се подправя с черен пипер, сол и масло.
4. Пържолите се заливат с него и веднага се поднасят с гарнитура от картофено пюре или варен ориз.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:43

Свински пържоли с кисело мляко
Свински пържоли с кисело мляко
Продукти:

4-5 свински пържоли без тлъстина
1 кисело мляко
черен пипер
червен пипер
кимион
сол на вкус

Начин на приготвяне:

* Смесете всичко и запечете до изпаряване на водата от киселото мляко, като обърнете като решите че пържолите са се запекли леко от едната страна.
* Гарнирайте по желание.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:43

Пържола с гъбен сос
Пържола с гъбен сос
5 порции

Продукти:

5 пържоли
60г брашно
110мл растително масло
1 лимон
черен пипер
сол на вкус

За соса:
30г брашно
100г дребно нарязани стерилизирани гъби
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

* Начуквате пържолите, наръсвате ги с лимонов сок, черен пипер и сол.
* Потапяте ги в брашно и пържите в гореща мазнина.

На соса:
* В прецедената мазнина в която сте пържили пържолите, задушете гъбите.
* Прибавете брашното и леко го запържете.
* Налейте постепенно брашно, докато получите сос с желаната гъстота, който варите 5 минути, отстранявате от огъня и подправяте с черен пипер и прясно масло.
* Пържолите ги залейте със соса и веднага поднесете с подходяща топла гарнитура.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:44

Пържоли в сос от гъби
Пържоли в сос от гъби
Продукти:

1/2кг пържоли
100г гъби
100г сметана

Начин на приготвяне:

* Печете пържолите на скара.
* Изпържвате гъбите и след това ги разбивате с миксер със сметаната, като добре изцедите гъбите от олиото.
* Поливате пържолите с получения сос.
* Ако сосът е гъст добавете сметана или малко прясно мляко.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:44

Желирани свински ребра
Много крехки и вкусни!


за 4 порции

Продукти:

2 кг свински ребра

за марината
1 глава лук, нарязана на филийки
250 мл соев сос
250 мл червено вино
3 скилидки чесън, счукани
1 ч.л. настъргана лимонена кора

за желето:
70 г нишесте
70 г захар
120 мл ябълков сок
60 г кетчуп

Начин на приготвяне:

* В средно голяма купа смесете всички продукти за маринатата.
* Разрежете ребрата на 4 порции.
* Поставете ги в дълбока тенджера. Покрийте ги с вода и ги кипнете.
* Намалете огъня и ги оставете да къкрят 15 минути.
* Извадете ребрата от водата и ги изплакнете със студена вода.
* Поставете ги в плитка купа. Залейте ги обилно с маринатата.
* Покрийте ги и ги оставете да престоят в хладилника една нощ.
* Затоплете грила.
* В малък тиган смесете всички компоненти за желето.
* Кипнете ги на умерен огън, като ги бъркате през цялото време. Вдигнете ги от огъня.
* Извадете ребрата от маринатата.
* Намажете ги с желето и ги сложете на грила.
* Изпечете ги на грила 15-20 мин.
* Обръщайте ги периодично и ги мажете с останалата част от желето.
* Гарнирайте ги с варена царевица.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:44

Пържола с яйца на очи


5 порции

Продукти:

5 пържоли
60г брашно
110мл растително масло
1 лимон
черен пипер
сол на вкус
25г краве масло
5 яйца
черен пипер

Начин на приготвяне:

* Начуквате пържолите, наръсвате ги с лимонов сок, черен пипер и сол.
* Потапяте ги в брашно и пържите в гореща мазнина.
* Върху всяка една пържола поставяте по едно изпържено яйце на око със зрънце черен пипер върху жълтъка.
* Маслото се сгорещявате и с него поръсвате белтъка на яйцата и пържолите.
* Подходяща гарнитура – картофено пюре, печени или мариновани пиперки и листа от магданоз.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:45

Пържола с горчица и брюкселско зеле



1 порция

Продукти:
1 пържола /120г/ без сланина
1 чаена лъжица горчица
1/4 чаена чаша бяло вино
4 супени лъжици вода
2 супени лъжици прясно мляко
мащерка, дафинов лист, чер пипер
200 г картофи
150г брюкселско зеле
индийско орехче
1 равна супена лъжица мазнина
магданоз

Начин на приготвяне:

* Сложете да заври водата в две тенджерки.
* Измийте и обелете картофите. Сварете и тях, и брюкселското зеле във врящата вода.
* Намажете тигана с напоена мазнина хартия и пуснете в него месото.
* Добавете бялото вино, водата, горчицата, дафиновия лист, мащерката и черния пипер.
* Похлупете с капак и го оставете да се задушава на тих огън.
* Дръпнете от огъня и добавете млякото.
* След като се свари брюкселското зеле, оваляйте го в малко мазнина и наситнения магданоз.
* Пържолата се гарнира с брюкселското зеле и картофите.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:45

Шишчета в гнездо от патладжани

4 порции

Продукти:

600 г свинско филе
4 патладжана
2 връзки зелен
3 суп. лъжици растително масло
4 домата
2 суп. лъжици оцет
1 салатка
1 връзка магданоз
млян черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

* Измийте свинското месо и го нарежете на късчета.
* Сложете го в тенджера.
* Смесете олиото с оцета и черния пипер. Полейте месото с него, разбъркайте го и го оставете да се маринова под капак 3 часа.
* Измийте патладжаните, разрежете ги по дължина, посолете ги и ги оставете 15 мин. да пуснат черния си сок. Измийте ги отново и ги подсушете.
* Изчистете лука и го измийте.
* Измийте доматите, салатката и магданоза. Доматите нарежете на филийки, магданоза - надребно.
* Извадете късчетата месо от маринатата и го подсушете върху салфетки. Сложете ги в разрезите на патладжаните.
* Нанижете патладжаните на шишчета, като ги пронижете по дължина през двата срещуположни края.
* Изпечете гнездата от всички страни 15 мин.
* Поднесете ги върху листа от салатка, гарнирани с домати и стръкове зелен лук и поръсени с магданоз.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:46

Вкусни картофки "А ла Блириди"

Продукти:

350г свинско месо
2 с.л. олио
3 средно големи картофа
1 средно голяма глава лук
4 ч.л. куркума на прах
350мл гювеч от буркан
сол на вкус
3-4 зърна бахар
2-3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

* Месото се обезкостява, нарязва се на средно големи кубчета и се сварява в тенджера под налягане.
* Нарязваме лукът на кубчета и го задушаваме в мазнината.
* Прибавяме вече свареното месо и куркумата.
* Задушаваме за 2-3 минути.
* Прибавяме картофите обелени и нарязани на малки лентички, бахара и дафиновия лист, заливаме с малко бульон от месото, колкото да се покрият картофите, подсоляваме на вкус и варим на бавен огън докато картофите омекнат.
* Сваляме от котлона и добавяме гювеча.
* Всичко изсипваме в тава от йенско стъкло, покриваме с похлупак и печем 40 мин. на 250 градуса.
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:46

Свинско задушено



2 порции

Продукти:

2бр.обезкостено свинско месо може и телешко
150г беиби моркови
100г арпаджик
100г олио или зехтин
4с.л. лютеница
1 глава лук
4 дафинови листа
7-8 зрънца черен пипер
сол на вкус и чубрица

Начин на приготвяне:

1. Взема се калено гърне слага се първо месото преди това подсолено на вкус.
2. След това се слагат морковите и арпаджика после лютеницата и лука нарязан на ситно, дафиновият лист и пипера на зърна.
3. Можеш да сложите и малко червен пипер за цвят.
4. Разбърква се много добре.
5. Слага се във фурната загрята до 250 градуса.
6. Пече се така около 30 минути след което се намалява на 175-180 градуса за около 1-1,30 часа.
7. И на края като се изпече се украсява с малко магданоз
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyПон 20 Апр 2009, 22:47

Пържоли с червено вино



За двама души

Пържолите, престояли в марината, стават по-крехки и сочни. Изберете пържоли с малко тлъстина, дебели около 1см.

Продукти:
2 пържоли
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
150мл червено вино
олио
сол
пипер
2 дафинови листа
25г масло

Начин на приготвяне:

* Изрежете с остър нож излишната тлъстина от пържолите (оставете тънък слой, който ще се стопи).
* С върха на ножа направете плитки нарези от двете страни на пържолите.
* Така маринатата ще попие добре в месото.
* Пригответе маринатата. Обелете и нарежете на ситно лука. Обелете и накълцайте на много тънки парченца чесъна. Разбъркайте заедно червеното вино, 15 мл олио и повече подправки. Прибавете лук, чесън, дафинов лист.
* Залейте пържолите с марината и дръжте в хладилник 12 часа.
* Извадете пържолите и запазете маринатата.
* Намажете малко олио в тиган и щом се нагорещи сложете пържолите.
* Изпържете по 1мин. от двете страни за леко запържване, по 2мин. за средно, по 4 мин. – за добре препържени пържоли.
* Към маринатата прибавете 60мл вода.
* Добавете парченцето масло и варете, докато сместа остане на половина.
* Подсолете и залейте пържолите със соса.
* Гарнирайте с картофи и други зеленчуци.
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО EmptyСъб 27 Ное 2010, 20:28

Свински пържолки с вермут
РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО 72714_462277548757_774193757_5422095_7863665_nРЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО 75756_462277638757_774193757_5422097_5008281_n
Продукти: 5 свински пържолки, 50 г масло, 5-6 с.л. сладък вермут, 200 мл готварска сметана, сол на вкус.

Правят се леки прорези от двете страни на пържолите. Загрява се мазнината и се запържват от двете страни до почти пълна готовност. Налива се вермута и се посипва със сол на вкус. Оставя се леко да покъкри след което се добавя и сметаната. Обръщат се 2-3 пъти и са готови. Много са приятни, леко сладнят заради вермута.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Sponsored content





РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty
ПисанеЗаглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО   РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Empty

Върнете се в началото Go down
 
РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» РЕЦЕПТИ С ТЕСТО
» РЕЦЕПТИ С БУТЕР ТЕСТО
» Домашни рецепти за красота

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: