AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 ПИНИЗИ В КУХНЯТА

Go down 
+11
Принцеса
bubale4e
ПЕРЛА
Сапфира
Jiorjita
ЗАХАР
ШОКОЛАД
Lady Marmalad
Криста
Савана
VODNA
15 posters
АвторСъобщение
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyВто 14 Апр 2009, 21:24

Разкрийте тайните на вашите вкусни гозби!

Защо оризът не ви се слепва?
Как става така, че ви бухват сладкишите?
Защо сосовете ви винаги са гъсти и с един особен привкус?

Задавайте и вашите въпроси,
когато се чудите защо не ви се получава нещо в кухнята!
Със сигурност ще има кой да ви посъветва и да ви каже какъв пиниз си има. ПИНИЗИ В КУХНЯТА 936603
Върнете се в началото Go down
Савана
undercover agent
undercover agent



Брой мнения : 16672
Регистриран : 11.04.2009
Послание : На тавана

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyВто 14 Апр 2009, 21:38

Айде един мой пиниззззззззз
когато права кайма за пържени кюфтета винаги слагам 1 лъжица винен оцет
каймата става по-"стегната"
Върнете се в началото Go down
Криста
AVAгост
AVAгост
Криста


Брой мнения : 34
Регистриран : 13.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 15 Апр 2009, 18:54

Аз да разкрия една малка тайна за ориза.Не се слепва,ако след варене се измие както спагетите-със студена вода,става на съвсем отделни зрънца!
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 15 Апр 2009, 19:46

Криста написа:
Аз да разкрия една малка тайна за ориза.Не се слепва,ако след варене се измие както спагетите-със студена вода,става на съвсем отделни зрънца!
и това е моята малка тайна Laughing
Върнете се в началото Go down
Савана
undercover agent
undercover agent



Брой мнения : 16672
Регистриран : 11.04.2009
Послание : На тавана

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 15 Апр 2009, 19:48

Що просто не му сложита куркума на ориза и няма да ви се залепи
и става много вкусен и леко жълтеникав
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 15 Апр 2009, 19:53

Савана* написа:
Що просто не му сложита куркума на ориза и няма да ви се залепи
и става много вкусен и леко жълтеникав
аз почти винаги слагам
ама пак се залепваше ПИНИЗИ В КУХНЯТА 773235
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 15 Апр 2009, 20:17

Аз пък задушавам лук,ориз и пиле,за пиле с ориз, в...прясно мляко!!! Razz
Върнете се в началото Go down
ЗАХАР
AVAЛюбист
AVAЛюбист
ЗАХАР


Брой мнения : 720
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : на земята

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 15 Апр 2009, 21:43

аз ползвам Анкъл Бенс и не ми слепва
Върнете се в началото Go down
Jiorjita
AVATурист
AVATурист
Jiorjita


Брой мнения : 119
Регистриран : 13.04.2009
Age : 43
Послание : София

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyЧет 16 Апр 2009, 19:37

Чудесна тема cheers

Аз мисля, че оризът се слепва, след като се превари. Това е продукт, който бързо "увира" и е хубаво дори още, докато е полу-сварен да се свали от котлона (или да се изключи фурната). От топлината, докато изстива, той продължава термичната си обработка.

Хванахме се за ориза, ей Very Happy
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyЧет 23 Апр 2009, 20:52

За бухтички и от този род слагам по 1-2 супени лъжици ракия в тестото и не поемат мазнина. Това го знам от много години от една сръбкиня.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
ПЕРЛА
AVATурист
AVATурист



Брой мнения : 110
Регистриран : 16.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПон 27 Апр 2009, 11:12

За ориза, когато е варен-за гарнитура-използвам - ризото, няма никакво слепване!
Нямам същински тайни, но нямам и провали!
Ще мисля, ако се сетя нещо интересно, ще допълвам!
Върнете се в началото Go down
bubale4e
АVAприятел
АVAприятел
bubale4e


Брой мнения : 312
Регистриран : 24.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПон 27 Апр 2009, 13:13

честно казано установих, че си зависи от ориза дали ще се слепва. Два вида ориз, единия от по евтиния, единия доста по скъп - направени по една и съща рецепта - различен резултат
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПон 27 Апр 2009, 14:23

bubale4e написа:
честно казано установих, че си зависи от ориза дали ще се слепва. Два вида ориз, единия от по евтиния, единия доста по скъп - направени по една и съща рецепта - различен резултат

Бланширания не се слепва без значение дали е от по-евтиния или от по-скъпия. Поне при мен не се е слепвал никога. Иначе другото нещо за да не се слепва, преди готвене го запържвам за 3-4 минути докато стане кристален. Тогава също не се слепва.
Зависи не от цената, а от сорта ориз Razz
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
bubale4e
АVAприятел
АVAприятел
bubale4e


Брой мнения : 312
Регистриран : 24.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПон 27 Апр 2009, 14:30

Treli_kardia да съгласна съм за бланширания, но моя мъж не го харесва него и не дава да се готви не знам защо. Аз говоря за най обикновения ориз
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПон 27 Апр 2009, 15:06

Ха ха и моя не харесва бланширан. На мен пък той ми харесва повече. Обикновения преди да го варя го измивам хубаво от нишестето и го запържвам и се получава. Пробвай Smile
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПон 27 Апр 2009, 17:18

Treli_kardia написа:
Ха ха и моя не харесва бланширан. На мен пък той ми харесва повече. Обикновения преди да го варя го измивам хубаво от нишестето и го запържвам и се получава. Пробвай Smile

Exclamation И аз така!
Върнете се в началото Go down
Принцеса
AVAФен
AVAФен
Принцеса


Брой мнения : 1410
Регистриран : 26.04.2009
Послание : някъде там

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПет 01 Май 2009, 21:39

Савана* написа:
Що просто не му сложита куркума на ориза и няма да ви се залепи
и става много вкусен и леко жълтеникав

точно това правя и аз
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyПет 01 Май 2009, 22:35

Моите мъже не обичат леща и, за да ги изкуша да хапват , й слагам картоф-наситно нарязан, и бекон или шунка! Twisted Evil
Върнете се в началото Go down
bubale4e
АVAприятел
АVAприятел
bubale4e


Брой мнения : 312
Регистриран : 24.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyНед 03 Май 2009, 01:22

извинете за тъпото въпросче, ама какво е куркума
Върнете се в началото Go down
Сузито
Личен състав на форума; Фотошопър
Личен състав на форума; Фотошопър
Сузито


Брой мнения : 2583
Регистриран : 12.04.2009
Послание : AVAdiary :-)

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyНед 03 Май 2009, 01:36

bubale4e написа:
извинете за тъпото въпросче, ама какво е куркума
една жълта подправка Very Happy
Върнете се в началото Go down
bubale4e
АVAприятел
АVAприятел
bubale4e


Брой мнения : 312
Регистриран : 24.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyНед 03 Май 2009, 01:39

ааааа, защото по принцип не съм кулинарен експерт и нямам представа от някои неща. Мерси за инфото, а как се използва и по колко
Върнете се в началото Go down
Сузито
Личен състав на форума; Фотошопър
Личен състав на форума; Фотошопър
Сузито


Брой мнения : 2583
Регистриран : 12.04.2009
Послание : AVAdiary :-)

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyНед 03 Май 2009, 01:43

bubale4e написа:
ааааа, защото по принцип не съм кулинарен експерт и нямам представа от някои неща. Мерси за инфото, а как се използва и по колко
по колкото ти е вкусно,
по принцип има странен аромат не всички я харесват аз я обичам и тача много,както и кърито Wink
Има специфичен фкус и все пак не трябва да се прекалява със нея Very Happy
Върнете се в началото Go down
ОНИКС
AVATурист
AVATурист
ОНИКС


Брой мнения : 127
Регистриран : 07.05.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСъб 09 Май 2009, 16:48

За по-крехки пържолки ги накисвам начукани 2-3 дни предварително с малко червено вино,много соев сос,малко бира,малко майонеза,черен пипер,червен пипер и сол.Като ги разбърквам периодично и ако соса е попил дослагвам.После стават.....
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСъб 09 Май 2009, 16:54

Като заговорихме за пържоли
се сетих за един трик за многооооооооооооо крехки пържоли
каза ми го готвач-практикувал много години тук и в чужбина
Значи 1 кг пържоли-независимо какви
било то свински ...телешки или пилешки
се накисват в 1 литър газирана вода
и стоят така минимум 24 часа
Същият този готвач каза че той лично не слагал алкохол в месото
защото се променял коренно вкусът
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСъб 09 Май 2009, 16:58

Аз мариновам месото в кисело мляко и соев сос! Става разкошно,крехко,сочно и ароматно!!!
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСъб 09 Май 2009, 17:16

аз различно... и зависи какво точно ще правя. Понякога мариновам месото в соев сос и сок от ананас. Понякога с кокосово мляко. И в кисело мляко също...
Понякога просто слагам олио и соев сос и го кисна малко в него. Пържолките стават много крехки така. И с мед много обичам
Слагала съм узо (също мн приятно става, съвсем лек аромат на анасон се долавя, за тези които го обичат), вино, бира...

Бях споменала за виното в тесто... ако нямам вино го заменям с бира. тестото много бухва. I love you
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена


Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСъб 09 Май 2009, 17:41

Аз мариновам в прясно мляко - също отличен резултат! cheers
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 24 Фев 2010, 13:49

Искам да попитам, дали сиренето маскарпоне мога да го заменя със сирене крема?
Suspect
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 24 Фев 2010, 16:41

да. Много хора не използват маскарпоне в сладкишите в които е указано. То е малко хард като цена наистина . Аз скоро пробвах да направя крем със крема сирене. И стана много странно, но приятно.


Искам да споделя, че мариновах месо в узо I love you
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 24 Фев 2010, 16:53

Трели, а доста по-различно ли е на вкус, когато е със крема сирене вместо с маскарпоне? Аз никога не съм ползвала маскарпоне, но в последно време забелязвам, че много рецепти съдържат такова сирене. Ако кремата сирене е "Филаделфия" например, дали разликата ще е голяма? Rolling Eyes
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 24 Фев 2010, 16:57

Никога не съм опитвала Филаделфия и не знам. Аз направих крем от нашенско крема сирене, същото количество масло и пудра захар до желаната гъстота и стана приятно. Имаше леко солен привкус. Но не знам как ще е ако се направи по друг начин. не пречи да се пробва.
Маскарпонето е напълно безсолно и е много маслено и според мен като вкус няма нищо общо с крема сиренето... поне това което аз съм опитвала... Но явно може да се замести.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 24 Фев 2010, 17:08

Мерси, Трели! Ще пробвам, ще разбера. Very Happy
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 24 Фев 2010, 21:43

Сложи и малко сметана (течна или заквасена- според вкуса) към крема сиренето и готово! Филаделфия е много добро в случая, другите или са соленки, или миришат на суроватка!И пудра захар, да!
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyЧет 25 Фев 2010, 00:05

Благодаря, Шоколад! Така ще го направя. Very Happy
Върнете се в началото Go down
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА EmptyСря 21 Апр 2010, 11:47

Май тук му е мястото, да сложа два линка Laughing

СЪВЕТИ И ХИТРОСТИ
НАСТАВЛЕНИЯ ЗА ВСЯКАКВИ ГОЗБИ
Върнете се в началото Go down
Sponsored content





ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА   ПИНИЗИ В КУХНЯТА Empty

Върнете се в началото Go down
 
ПИНИЗИ В КУХНЯТА
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Пролет в кухнята!
» Предложения за конкурси в подфорум МАГИЯ НА КУХНЯТА
» КОНКУРСИ В ПОДФОРУМ "МАГИЯ В КУХНЯТА"

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: